• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.09.2021

12:45

PODELJENI TABLETI ĐACIMA NA ČUKARICI! Deca i nastavnici su spremni za digitalnu nastavu, to je normalno u 21. veku!

Informer

Beograd

PODELJENI TABLETI ĐACIMA NA ČUKARICI! Deca i nastavnici su spremni za digitalnu nastavu, to je normalno u 21. veku!

Podeli vest

Tablet računari za učenike od trećeg do šestog razreda beogradskih osnovnih škola podeljeni su danas na opštini Čukarica, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić naveo je da će podela biti završena do 20. septembra

Vesić je istakao da će do kraja ove nedelje učenici iz opštine Zemun, sa Zvezdare, Vračara, iz Grocke i Surčina dobiti tablet računare, a da će đacima sa opštine Palilula biti uručeni 16.septembra.

Na dodeli tablet računara u Osnovnoj školi "Ðorđe Krstić" na opštini Čukarica, Vesić je podsetio da je kupljeno ukupno 67. 592 tablet računara za đake, a 6. 952 laptop računara za nastavnike i učitelje.

- Na taj način smo omogućili da naša deca, nastavnici i škole budu spremni za digitalnu nastavu što je potpuno normalno u 21. veku - rekao je Vesić.

Foto: Informer

Zamenik gradonačelnika je rekao da su tablet računari osigurani, te da će osiguranje snositi sve troškove oštećenja, kao i da će nakon tri godine biti u vlasništvu roditelja.

Vesić je pozvao roditelje, čija deca pohađaju prvi i drugi razred, da se prijave na konkurs Fondacije za mlade talente Grada, koji je otvoren do 30. septembra, kako bi dobili novčana sredstva za četiri udžbenika, čija je cena, u zavisnosti od izdavača oko 6.000 dinara.

Naveo je da se sredstva refundiraju za udžbenike Srpski jezik, Matematika, Svet oko nas i izabrani strani jezik, kao i da se do sada prijavilo 15.000 roditelja od 34.000 dece koja idu u prvi i drugi razred.

Foto: Informer

Prema njegovim rečima, roditelji mogu da se prijave onlajn kako bi dobili ta sredstva, a potrebno je da uzmu potvrdu u školi da im dete pohađa prvi ili drugi razred, pošalju očitanu ličnu kartu, kao i da imaju kopiju platne kartice sa brojem žiro računa.

- Mi ćemo već sledeće nedelje početi da uplaćujemo prvi novac i ja pozivam sve roditelje da iskoriste ovo pravo i da se prijave kako bismo olakšali početak školske godine koji je uvek težak za roditelje - rekao je Vesić.

Generalni direktor "Telekom Srbija" Vladimir Lučić istakao je da je ta kompanija kao partner Grada Beograda pomogla u nabavci tablet računara i laptopova za učenike, kao i da je obezbedila besplatnu MTS karticu sa neograničenim internetom za tablet računare.

- Ðaci će imati neograničen internet koji mogu da koriste do 22 sata za sajtove i aplikacije koje su programom predviđeni za edukaciju - rekao je Lučić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set