• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.12.2021

16:01

TRADICIONALNO! Sutra Ulica otvorenog srca u Beogradu!

Beograd

TRADICIONALNO! Sutra Ulica otvorenog srca u Beogradu!

Podeli vest

Prvi dan Nove godine u Beogradu tradicionalno će biti obeležen i proslavljen u "Ulici otvorenog srca", u Svetogorskoj i delu Makedonske ulice


Svake godine u sklopu "Ulice otvorenog srca" organizuje se humanitarna akcija sa ciljem da podstakne donatore i širu javnost da u skladu sa svojim mogućnostima pruže podršku i pomognu najugroženijima.

Kao i ranijih godina manifestacija je posvećena projektu "Doktori klovnovi", koji pomažu mališanima da lakše podnesu boravak u bolnicama.

Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa Beograđani i gosti postaće deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vraća osmeh na lice, pa će "Ulica otvorenog srca" biti pretvorena u svojevrsni karneval crvenih noseva.


Kako su najavili organizatori, posetioce će u 12.00 sati sa pjacete ispred pozorišta Atelje 212 pozdraviti predsednik Narodne skupštine Ivica Dačic, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević,direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, kao i predsednik GO Stari grad Radoslav Marjanovic.

Foto: Tanjug

Posle svečanog obracanja, uslediće vatromet kojim će otpočeti bogat program ovogodišnje Ulice otvorenog srca, na kom će, između ostalih, nastupiti Dečiji hor „Čarolija" i Leontina Vukomanović, Orkestar „Otvoreno srce", v okalna radionica „Bistrik", „Muzički čarobnjaci", muzika iz Diznijevih crtanih filmova...

Manifestaciju su 1969. godine pokrenuli glumci pozorišta „Atelje 212“, kada su na jedan dan, 1. januara, menjali uloge sa konobarima, kuvarima i ostalim zaposlenim u „Srpskoj kafani“, u kojoj su tokom godine provodili vreme izmedu proba i predstava u svom pozorištu.

Iz ovog nesvakidašenjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu, privredu i humanost.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set