• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.R.

22.06.2024

14:21

Kraj: Belgija zaboravila Slovake i lako izašla na kraj sa Rumunima! (Foto/Video)

Tanjug

EURO 2024

Kraj: Belgija zaboravila Slovake i lako izašla na kraj sa Rumunima! (Foto/Video)

Podeli vest

Fudbalske reprezentacije Gruzije i Češke odigrale su 1:1 u meču 2. kola grupe F na Evropskom prvenstvu. U istoj grupi Portugal je savladao Tursku 3:0. Program su zatvorili Belgijanci sjajnim izdanjem protiv Rumunije 2:0.
 
Nakon današnjih mečeva biće malo jasnija situacija u grupi F što se plasmana u narednu rundu tiče.

BELGIJA - RUMUNIJA 2:0 (1:0) KRAJ

Strelci: Tilemans 2.

Grad: Keln

Stadion: Rajnenerdži

Kapacitet: 43.000

Sudija: Simon Marčinjak (Poljska)

BELGIJA (3-4-3): Kastels – Kastanj, Faes, Fertongen - Doku (od 71. Karasko), Tilemans (od 71. Mangala), Onana, Teat (od 76. Debast) – De Brujne, Lukaku, Lukebakio (od 56. Trosar).

Trener: Domeniko Tedesko

RUMUNIJA (4-1-4-1): Nica – Raciju (od 89. Soresku), Dragušin, Burka, Banku – M. Marin (od 67. Olari) – Man, R. Marin, Stanču, Mihajla (od 67. Hađi) – Draguš (od 80. Alibek)

Trener: Edvard Jordanesku

Kartoni: Lukebakio 35, Banku 59.

 

UŽIVO:

DRUGO POLUVREME:

90+3. minut - Žele Rumuni da susret okončaju makar počasnim pogotkom, koji bi mogao značiti u borbi za prvo mesto grupe E, ali nema vremena za tako nešto. Svira Poljak kraj susreta.

Foto: Tanjug

 

90+1. minut - Besan je De Brujne na Lukakua, čini se. Imao je priliku napadač Rome da odigra do asa Mančester sitija, ali je iz nepoznatog razloga oklevao. Kada se napokon odlučio da proigra kapitena, svirana je nedozvoljena pozicija.

90. minut - Igraće se još četiri minuta u Kelnu. 

87. minut - Napuštaju pojedini navijači Rumunije stadion. Svesni su da je povratak u meč i eventualni preokret njihovog tima u domenu teorije.

85. minut - Jako lepu priliku propustio je Alibek. Momak koji je pre pet minuta ušao u igru je bio u borbi sa Faesom, pa je zbog toga izostala dobra završnica.

Foto: Tanjug

 

84. minut - Defanzivci Rumunije nemaju snage kako bi ispratili Trosara. Ponovo je krilo Arsenala pobeglo i umalo proigralo Lukakua.

82. minut - Trosar je uključio turbo i pobegao odbrani. Na sreću za Rumune, njegov pokušaj dodavanja je presekao Raciju.

80. minut - Evo ga! Ako ne može Lukaku, De Brujne će! Kapiten postiže gol i verovatno rešava pitanje pobednika!

77. minut - Tedesko nije zadovoljan trenutnim rezultatom, ne deluje sigurno. Zbog toga se polako vraćaju starteri iz meča sa Slovačkom.

74. minut - Uspeo je Banku da obezbedi dobru poziciju za razvitak akcije. Nažalost, udarac Razvana Marina je išao daleko pored gola.

70. minut - Manova prilika je dala vetar u leđa i pokazala Rumunima da im malo nedostaje kako bi stigli do zlata vrednog gola.

Foto: Tanjug

 

68. minut - Denis Man je mogao šamarčinu pravu da udari "crvenim đavolima". Iskoristio je grešku odbrane i našao se pred golom, pokušao je sam da reši i Kastels mu je odbranio.

66. minut - Besan je Lukaku, a i kako ne bi bio. Ponovo je šutirao i ponovo je odbranjen njegov pokušaj. Ne da mu se prvenac na ovogodišnjem EURO-u.

63. minut - Kevin De Brujne maestralno pronalazi Lukakua, ovaj postiže gol, ali opet je poništen! VAR je utvrdio da se napadač našao u nedozvoljenoj poziciji, pa je po treći put njegov pogotak anuliran.

61. minut - Već se pokazuje kao dobar potez ubacivanje Trosara u igru. Dobra zamisao i lopta ka Lukaku je uzrokovala veliku zbrku u šesnaestercu Rumunije.

Foto: Tanjug

 

58. minut - Jako su blizu Belgijanci! Lukaku je sjajno odložio za De Brujnea, ovaj pokušao da mu uzvrati istom merom, ali je lopta otišla malo ispred golgetera.

55. minut - Ponovo Nica spašava Rumune! De Brujne je imao dobro dodavanje za Kastanja, ali je želeo sam da reši. Šut je završio u naručju golmana Unire.

52. minut - Ovo je bilo viđeno u golu! Karakterističan šut Kevina De Brujnea je za dlaku promašio metu.

Foto: Tanjug

 

51. minut - Mnogo je opasan igrač kada je brz kao Doku. Uspeo je da umakne Dragušinu i da centrira ka Lukaku, ali je ona bila previsoka čak i za napadača Intera.

50. minut - Potpuno drugačija slika na "Rajnenerdžiju" u ovim trenucima. Belgija ne uspeva da osvoji loptu i organizuje napad, Rumuni vode glavnu reč.

48. minut - Majstorija Draguša i proigravanje Mihajla. Brzonogi fudbaler Parme je uspeo da odoli duelu Faesa, ali i da šutira jako loše. 

Foto: Tanjug

 

47. minut - Najava drugačijeg stanja na terenu? Sjajan udarac Mana, ali dobro pozicionirani Kastels je odoleo.

46. minut - Kasni sa povratkom na klupu Edvard Jordanesku. Fudbaleri su izašli na teren, a selektor se zadržao u svlačionici.

PRVO POLUVREME: 

45+1. minut - Samo minut dodatnog vremena pokazao je Marčinjak. Pokušaj Rumunije iz kornera bio je poslednja prilika u prvom delu.

Foto: Tanjug

 

45. minut - Šansa za Rumuniju rodila se iz kornera. Pokušaj Burke je, međutim, završio daleko preko gola.

42. minut - Sjajno se snašao Kastanj i stvorio priliku za saigrače. Lepa lopta za De Brujnea je ubacila sjajnog igrača u odličnu poziciju, ali je onda nekarakteristično loše odreagovao fudbaler Mančester sitija i plasirao je pravo u ruke Nice.

Foto: Tanjug

 

40. minut - Razmrdali su se malo Rumuni i postali konkretniji. Dobru priliku imao je Draguš, ali je pre njega do lopte stigao Kastels.

36. minut - Evo malo posla i za Kastelsa. Man je šutirao i tako dao priliku golmanu Volfsburga da se dokaže.

35. minut - Ogromnih 72 odsto poseda lopte je u nogama Belgijanaca. Teško ovakvom igrom mogu Rumuni do izjendačenja.

33. minut - Povukao je Tilemans kontru i prosledio do Lukebakia, čiji je udarac izblokiran i rezultiraće novim udarcem iz ugla.

Foto: Tanjug

 

30. minut - Odličan Nica! Iz teškog ugla je uspeo da šutira Lukebakio i za dlaku uveća prednost.

29. minut - Pokušaje Rumuna, da dugim loptama pronađu napadače i izbace ih u kontru, odbrana Belgije odlično čita i ne dozvoljava iznenađenje.

27. minut - Svih 10 igrača Rumunije je u odbrani. Deluje kao da selekcija Edvarda Jordaneskua čuva prednost.

23. minut - Doku i De Brujne ne nameravaju da stanu sa maltretiranjem odbrane Rumunije. Još kad bi Lukaku koristio lopte koje mu šalju....

Foto: Tanjug

 

20. minut - Priliku su Rumuni stekli iz slobodnog udarca. Pokušaj Marina ka Dragušinu je sprečen.

18. minut - Kakvi driblinzi De Brujnea, trebao je kompas odbrani Rumunije. Usledio je pas za Lukebakia i udarac, a onda i fantastična intervencija Nice.

16. minut - Igra se isključivo na polovini Rumunije. Osim one prilike kada je morao da interveniše, Kastels nije bio u kadru.

13. minut - Pokazuje Lukaku da nije zaboravio kako se promašuju sjajne prilike. Jako loša reakcija najboljeg strelca Belgije.

11. minut - Sada je Doku pronašao prostor i proigrao Tilemansa. Pokušaj strelca prvog gola ovoga puta blokira Dragušin.

10. minut - Čak je i Fertongen priključen napadu Belgije, kojima nije dovoljan rani gol. Željni su dokazivanja, a Rumuni su im se našli na putu.

Foto: Tanjug/AP

 

8. minut - Traje pritisak Belgijanaca na zadnju liniju Rumunije. Probleme imaju igrači u žutim dresovima kako bi prebacili težište igre na protivničku polovinu.

6. minut - Slabo izdanje protiv Slovačke motivisalo je "crvene đavole", koji deluju kao daleko bolji rival za sada.

4. minut - Kakav fudbal na "Rajnenerdžiju"! Centaršut i udarac Draguša brani sjajno Kastels.

3. minut - Jako je težak posao pred Rumunima sada. Posle ovakve šok terapije trebaće vremena igračima Jordaneskua da se priberu i dođu sebi.

2. minut - Hladan tuš! Tilemans u padu proigrava Lukakua, kombinuju Belgijanci i onda povratna lopta i gol čoveka koji je započeo napad!

1. minut - Belgija počinje sa centra i izvodi prvi udarac. Odmah kreću u napad preko Onane.

PRE MEČA:

20.45 - Belgija je ostala jedina reprezentacija na ovogodišnjem EURO bez postignutog gola, pa se očekuje izuzetno ofanzivan pristup od samog početka susreta.

20.30 - Sa druge strane, Rumunija će samo sa jednom izmenom izaći na megdan "crvenim đavolima". Mihajla je dobio priliku umesto Komana.

20.20 - Tedesko je promenio formaciju i nekolicinu igrača za ovaj susret, ali je u prvih 11 i dalje Romelu Lukaku, koji je promašio nekoliko neverovatnih prilika na meču sa Slovačkom.

20.15 - Za kraj dana očekuje nas susret Rumunije i Belgije, dve selekcije iz grupe E.

 

TURSKA - PORTUGAL 0:3 (0:2) KRAJ

Strelci: Silva 22, Akajdin (ag) 28, Fernandeš 55.

Grad: Dortmund

Stadion: Vestfalen

Kapacitet: 62.000

Sudija: Feliks Cvajer (Nemačka)

TURSKA (3-2-4-1): Bajindir - Čelik, Akajdin (od 75. Demiral), Bardakdži, Kadioglu - Ajhan (od 56. Jukšek), Čalhanoglu - Akturkoglu (od 56. Jildiz), Kokču (od 46. Jaziči), Akgun (od 69. Guler) - Jilmaz

Trener: Vinćenco Montela

PORTUGAL (4-3-3): Dijogo Košta - Kanselo (od 68. Semedo), Pepe (od 82. Antonio Silva), Dijaš, Mendeš - Paljinja (od 46. Neveš), Vitinja (od 88. Žoao Neveš) - Silva, Fernandeš, Leao (od 46. Neto) - Ronaldo

Trener: Roberto Martinez

Kartoni: Bardakdži 25, Leao 39, Akajdin 42, Čelik 42, Paljinja 45.

 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME:

90+5. minut - Udarac Rubena Neveša je poslednja prilika na utakmici. Ovog trenutka je Feliks Cvajer označio kraj susreta i dominatnu pobedu Portugala.

90+2. minut - Oštar duel i pad Bernarda Silve u kaznenom prostoru Cvajer nije okarakterisao kao dovoljan da bi dosudio penal. Verovatno se i Nemcu žuri da se utakmica okonča.

90+1. minut - Nadoknada vremena iznosi pet minuta. Toliko deli Portugal od prvog mesta u grupi F.

90. minut - Nešto neozbiljniji pristup koštao je Portugalce još jednog gola. Silva je pokušao da reši šutem, iako je imao bolja rešenja dodavanjem.

88. minut - "Sa pola gasa" Portugal stvara odličnu priliku i dolazi pred samog Bajindira. Na sreću po Turke, smirena reakcija golmana.

85. minut - Zabavljaju se igrači Portugala i koriste priliku kako bi atraktivnim potezima zabavili publiku. Traju napadi Turske, ali nema ni udarca na gol Košte.

Foto: Tanjug

 

83. minut - Uz ovacije napušta teren Pepe. Ponovo je demonstrirao klasu igrač koji je debitovao za reprezentaciju davne 2007.

81. minut - Neprobojna je odbrana Portugala. Pokušavaju Turci da pronađu prazan prostor ili ugao za udarac, ali put ka golu Košte je zatvoren.

79. minut - Znakovi života kod Turaka. Čelik je pokušao centaršutem i iznudio korner. Neprobojni zid poznat kao Pepe ponovo dominira u 16 metara.

Foto: Tanjug

 

75. minut - Napustio je štoper igru i uz bolnu grimasu ostao na klupi, a na njegovo mesto će Demiral.

73. minut - Povreda i prekid igre odgovaraju Portugalu. Leži na travi Akajdin i žali se na udarac u leđa.

69. minut - Ojačava odbranu Martinez i na teren šalje svežeg Semeda umesto Žoao Kansela. Na teren će i "vunderkind" Guler umesto Akguna.

67. minut - Napokon prilika za Turke, ali je Jilmazu pobegla lopta. Dijaš je bio na leđima napadača i uspeo da ga spreči da uputi udarac.

65. minut - Povukli su se igrači u crvenim dresovima i prepustili malo loptu rivalu. Napadi Turske ne predstavljaju pretnju, barem za sada.

Foto: Tanjug

 

63. minut - Govor tela fudbalera Turske pokazuje da jedva čekaju sudijski zvižduk i odlazak u svlačionicu. 

60. minut - Posed lopte je ubedljivo na strani Portugala. Imaju 60 odsto poseda, pa je jasno da Turska nema čemu da se nada u nastavku.

55. minut - To bi bilo to! Rizik koji smo pominjali se pomagao kobnim. Ispao je Čelik, a Ronaldo je ostao sam protiv Bajindira. Odlučio je da doda do Bruna, a ovaj lako postigao treži gol za "navigatore".

53. minut - Uprkos vođstvu, Portugal i dalje daleko konkretniji rival na "Vestfalenu". Turski fudbaleri ne uspevaju da uspostave svoju igru i organizuju bolji napad. Jazidži je uputio udarac, ali je on bio preslab da bi ugrozio Koštu.

50. minut - Podršku Ronaldu pružaju supruga Georgina i Kristijano mlađi.

 

48. minut - Povukla se sredina terena Turske ka golu protivnika, a to pravi dosta prostora za eventualnu kontru Portugalcima. Ipak, ekipa u belim dresovima je u situaciji u kojoj mora da rizikuje.

Foto: Tanjug

 

46. minut - Martinez sa čak dve promene u drugom delu meča, dok njegov kolega na klupi Turske pravi samo jednu izmenu.

PRVO POLUVREME:

45+1. minut - Igraće se još minut u prvom poluvremenu. Portugal ima posed, ali je spreman odlaska na odmor i ne namerava da krene u ozbiljniji napad.

Foto: Tanjug

 

45. minut - Nezadovoljni su navijači i igrači Turske kriterijumom nemačkog arbitra. Razmahao se Cvajer, pa je i Paljinja požuteo.

42. minut - Nastavljaju se borbe Akajdina i Lea. Prema mišljenju Cvajera, start je zaslužio žuti karton.

40. minut - Prete i momci u belim dresovima. Udarac Kokčua je bio preslab, pa nije predstavljao problem za Dijoga Koštu.

38. minut - Dobra kontra Turske i lepa lopta ka sredini terena, ali majstorski Pepe reaguje i otklanja opasnost iz svog šesnaesterca.

35. minut - Ređaju se šanse za "navigatore". Silva je odlučio da šutira, a ne da doda do Ronalda, što je naišlo na negodovanje nekadašnjeg asa Real Madrida i Mančester junajteda.

Foto: Tanjug

 

34. minut - Svesni su Turci da je situacija alarmantna, pa je mnogo igrača prešlo u napad na polovinu Portugala.

31. minut - Katastrofa Turaka, nestvarno je kako su primili drugi gol. Jako je teško povratiti se posle ovako bizarne situacije.

28. minut - Još jedan! Au, šta se ovo desilo. Povukao je Napad Kanselo, a onda je Akajdin hteo da doda do golmana koji nije gledao u loptu i ona je završila u mreži!

26. minut - Gleda Montela ka klupi i izgleda kao da već razmatra promene. Italijan nije zadovoljan situacije u kojoj je njegov sastav na terenu.

24. minut - Turci su i nokdaunu! Poljuljao ih je gol Silve, a to sjajno koriste Portugalci i nastavljaju sa napadima.

22. minut - Goool! Rafael Leao odlično probija po levoj strani, ubacije loptu, koja se odbija do Bernarda Silve, a as Mančester sitija iz ovako dobre pozicije nije mogao da oprosti golmanu Turske!

20. minut - Pobegao je Kokču, startovao je Pepe. Žali se napadač da je fauliran od strane iskusnog defanzivca, ali ne mari za to nemački sudija.

19. minut - Portugal je nešto bolji u ovim momentima na terenu. Odbrana Turske uviđa kvalitet individualaca u crvenim dresovima, ali za sada dobro drže liniju.

15. minut - Podsetio je sve prisutne Ronaldo na svoje umeće. Izbacio je Bardakdžija lepim driblingom i onda pronašao Rafaela Lea. Udarac Milanovog igrača bio je neprecizan.

13. minut - Novi sjajan dribling Jilmaza. Većina napada Turske ide preko te desne strane, ne uspevaju Portugalci da zatvore taj deo igrališta.

12. minut - Smenjuju se u posedu dva sjajna rivala. Nešto bolje deluju Turci. Njihovi napadi kao da imaju više smisla i veća su pretnja po gol.

Foto: Tanjug

 

8. minut - Pokušao je ponovo Ronaldo! Centrirao je Silva, a odličnim skokom je probao igrač Al Nasra, ali je lota završila pored gola.

6. minut - Kakva prilika! Fantastično su Turci rešili presing Portugala. Dve dugačke lopte su sjajni pronašle mete, a onda prlilika za Jilmaza pred samim golom. Loše je zahvatio loptu napadač i otišao je posed u korner.

5. minut - Loše je zahvatio loptu Akgun, pa je ona otišla pored gola iako je pozicija za udarac bila dobra.

4. minut - Konkretnije deluju Portugalci na početku susreta. Sada je udarac Fernandeša izblokiran. Pokušaće Turska iz kontre da stvori prvu priliku.

2. minut - Prvi udarac ka golu Bajindira ide iz pravca Kristijana Ronalda. Dijaš je centrirao, a iskusni superstar pokušao iz voleja.

1. minut - Krenula je dugo očekivana utakmica. Portugal će prvi napasti.

PRE MEČA:

17.45 - Ukoliko danas postigne gol, Ronaldo će postati najstariji strelac u istoriji Evropskih prvenstava. Preti da prestigne austrijskog fudbalera Ivicu Vastića, koji je 2008, dao gol Poljskoj sa 38 godina i 257 dana.

17.40 - Selekcije Portugala i Turske bore se za prvo mesto u grupi, pošto su i jedni i drugi uspešno startovali prošle nedelje. Ekipa italijanskog selektora je savladala Gruziju 3:1, dok su Martinezovi momci teškom mukom pobedili Čehe 2:1.

17.32 - Svakako najviše pažnje u redovima Portugala privlači jedan od najboljih igrača današnjice Kristijano Ronaldo, ali i njegov dugogodišnji saigrač Pepe.

Foto: AP/Photo

Pepe i Ronaldo

17.25 - Vinćenco Montela je napravio čak četiri promene u startnoj postavi u odnosu na pobedu protiv Gruzije u prvom kolu. Na golu nema Merta Gunoka, već će braniti Altaj Bajindir. Umesto strelca gola protiv Gruzije Merta Muldura igraće Zeki Čelik. Mladi ofanzivni dvojac Arda Guler - Kenan Jildiz ostao je na klupi, a na njihovom mestu su Junus Akgun i Kerem Akturkoglu.

17.20 - Ostanite uz nas dok pratimo i derbi dana između selekcija Portugala i Turske.

GRUZIJA - ČEŠKA  1:1 (1:0)

Strelci: Mukuatadze 45+2, Šik 58.

Grad: Hamburg

Stadion: Folks park arena

Kapacitet: 57.270

Sudija: Danijel Zibert (Nemačka)

Žuti karton: Kašija - Coufal, Provod, Jurasek, Holeš, Mekvabišvili, Gveleisani, Kočorošvili.

Gruzija: Mamardašvili - Kverkvelija, Kašija, Dvali - Citaišvili, Davitašvili (od 62. Citaišvili) , Mekvabišvili, Kočorašvili, Kakabadze - Mikautadze (od 88. Kvilitalija), Kvarachelija

Selektor: Vili Sanjol

Češka: Stanek - Holeš, Hranač, Krejči – Coufal, Provod, Souček, Jurasek (od 80. Barak), Černi (od 54. Jurasek), Šik (od 67. Hitil), Hložek (od 54. Lingr)

Selektor: Ivan Hašek.

 

TOK MEČA

Drugo poluvreme:

KRAJ

90+5. minut - Gruzija promašuje poklon! Situacija 3 na 1 i katastrofalno rešenje i udarac preko gola. Imaće za čime da žale! 

90+4. minut - Možda i poslednji pokušaj na meču pružio je Jurasek. Slabo je to bilo i lako je uhvatio Mamardašvili.

90+2. minut - Gruzinima se ne žuri u povratku lopte u igru. Samo još tri minuta do kraja.

90+1. minut - Pet minuta pokazuje nemački arbitar i toliko će se još igrati u Hamburgu.

89. minut - Lepa akcija Češke, ali loše rešenje je odabrao Souček. Pokušao je da proigra pasom više Hitila, ali je nedostajalo snage u tom dodavanju.

86. minut - Grčevito se brane igrači Vilija Sanjola i za sada im uspeva. Uprkos stalnom pritsku, Česi ne uspevaju da probiju bedem.

83. minut - Opasno je u 16. metra Gruzije, ali pokušaj Coufala nije stigao do saigrača. Pritisak ne jenjava, opet je odbrana na mukama.

Foto: Tanjug/AP

 

79. minut - Nikako ne mogu Gruzini da se oslobode pritiska Češke. Ipak, ako je za utehu, rezultat je i dalje nepromenjen.

77. minut - Sjajan centaršut Juraseka, dobar pokušaj Hitila, ali je nedostajalo malo sreće. Ponovo je Mamardašvili prošao kao pobednik.

76. minut - Bez prave prilike na obe strane. Kontrolišu tok meča Česi, ali nisu zadovoljni rezultatom.

70. minut - Posle dugo vremena Gruzini imaju loptu u nogama na protivničkoj polovini. Pokušao je Kvarachelija i šutirao preko gola.

67. minut - Strelac izjednačujućeg gola Patrik Šik se žali na povredu i neće moći da nastavi susret. Zbog toga je spremna izmena u vidu Hitila.

66. minut - Pitanje je koji bi rezultat bio da Gruzija na golu nema sjajnog Mamardašvilija. Ponovo je čuvar mreže spasio svoj tim odličnog udarca Juraseka.

64. minut - Motivisao je Čehe pogodak Šika i sada je u toku prava opsada gola Gruzina. 

62. minut - Ponovo ogromna šansa iz prekida. Pokazuju Česi u kom su segmentu najjači. Odlično je skočio ovoga puta Hložek, ali je ona otišla malo pored stative.

Foto: EPA Images

 

59. minut - Patrik Šik nebeskim skokom dolazi do lopte i maestralno je plasira glavom tamo gde ni sjajni Mamardašvili ne može da je dohvati! Izjednačenje.

58. minut - Umalo šamar! Malo je nedostajalo da Mekvabišvili možda i reši pitanje pobednika. Sjajno je izgledala kontra, ali je udarac završio malo pored stative.

57. minut - Upravo Lingr stvara dobru priliku i uspeva da iznudi korner za svoj tim.

56. minut - Napadom će sada komadnovati Lingr. Fudbaler Fejnorda menja Hložeka koji nije napravio mnogo prednosti za svoj tim.

54. minut - Svestan je Hašek potrebe da menja nešto u svojoj selekciji, pa je spremio dva nova igrača.

51. minut - Prinuđen je Mamardašvili na intervenciju, ali je odlično to uradio sjajni golman. Pokušao je Hložek glavom.

50. minut - Lopta je u ovim trenucima više u nogama čeških fudbalera, ali su daleko od gola Gruzije.

Foto: EPA Images

 

48. minut - Citaišvili centrira i na loš način okončava pritisak Gruzina. Njegov pokušaj dodavanja zavšio je u naručju Staneka.

46. minut - Nezgodan sudar između dva igrača prinudio je nemačkog sudiju da Juraseku pokaže žuti karton.

Prvo poluvreme

45 + 4: Kraj prvog poluvremena. 

45+2: GOOOOL! Mikautadze dovodi Gruziju u vođstvo. Šta je sve promašila Češka, a onda je dosuđen penal za Gruzine. Mikautadze ga je iskoristio. 

45 + 1: Penal za Gruziju. 

45. minut: Auh, kakva pilika za Kvaracheliju. Malo je falilo da naplati Češkoj za sve prilike koje nije realizovala. Proverava se potencijalni jedanaesterac za Gruzine. Odlazi Ziber u VAR sobu. 

41. minut: Gruzija se malo oslobodila pritiska. Treći korner za ovu reprezentaciju. Međutim, siguran je bio Stanek i odmah ispucao loptu u kontru.

35. minut: Gruzija je imala do sada najbolju šansu na utakmici, iz koje je iznuđen korner. Citaišvili je izveo udarac iz ugla, ali nije Gruzija uspela ništa veliko od toga da napravi. 

29. minut: Hložek je sada pretršao trećinu terena, a onda precizno i prilično jako šutirao sa distance. I to je odbranio gruzijski čuvar mreže. 

27. minut: Auh, šta je odbranio Mamardašvili. Černi mu se maltene ušetao u gol, a ovaj je ipak uspeo da spreči da bude pogodak. Kako igra Češka, moglo je da bude i 2:0. 

Foto: Tanjug

 

22. minut: Poništen je gol Češke. Hložek je pogodio, VAR je proveravao i ispostavilo se da je igrač igrao rukom. Zapravo je padao zajedno sa golmanom i lopta ga zaista jeste zakačila do ruke.

 

 

16. minut: Za sada je igrač utakmice gruzijski golman Mamardašvili, jer skida svaki šut upućen ka njegovom golu. Zahvaljujući njemu i dalje je 0:0. 

11. minut: Davitašvili je pao u kaznenom prostoru posle laganog kontakta sa jednim od protivničkih igrača, ali sudija Zibert je opet pokazao da se igra nastavi. Nisu Gruzini zadovoljni odlukom. 

Foto: Tanjug

 

8. minut: Opet prilika za Češku, ovaj put ju je imao Jurasek. Težak početak za Gruzine. 

5. minut: Davitašvili je pao i tražio je penal, ali je sudija pokazao da se igra nastavi. 

3. minut: Ako se po jutru dan poznaje, Češka će ovde da vodi glavnu reč. Već su izabranici Ivana Hašeka imali odličnu šansu i korner, mada je rezultat i dalje 0:0.

Foto: Tanjug

 

 

1. minut: Utakmica je počela. 

 

PRE MEČA

14.49: Pogledajte još kadrova sa tribina dok nije počela utakmica. 

Foto: Tanjug

 

14.39: Timovi su odavno na stadionu i sve je spremno za početak utakmice. 

 

 

14.28: Kao što je poznato, Gruzinima je ovo prvo Evropsko prvenstvo u istoriji i nije ni čudo što je narod u velikom broju došao da podrži svoju reprezentaciju. Pogledajte kako su izgledale ulice Hamburga u toku dana.  

 

 

14:17: Dobro došli na Informerov dnevni blog posvećen dešavanjima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Ovde možete u realnom vremenu pratiti tekstualne prenose utakmica, upotpunjenje fotografijama i snimcima, ali na vreme ćemo vas izveštavati i o svim ostalim dešavanjima na kontinentalnoj smotri. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17