• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.06.2024

21:13

Vesić otvorio Putarijadu: Da nije vrednih putara, sporije bismo gradili infrastrukturu

MGSI

Društvo

Vesić otvorio Putarijadu: Da nije vrednih putara, sporije bismo gradili infrastrukturu

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras 28. Putarijadu na Kopaoniku i zahvalio putarima, jer kako je rekao, da nije njihovog vrednog rada, Srbija bi spore gradila svoju drumsku infrastrukturu.

Kako je obećao, Vesić je i ove godine otvorio manifestaciju koja okuplja sva putarska preduzeća, i to će, dodao je, činiti dok bude ministar, jer taj dolazak nije samo kurtoazija, već znači izraz zahvalnosti.

- Želim da vam se zahvalim, jer radite ogroman posao za Srbiju. Mnogo ulažemo u puteve, a da nije vas i vašeg rada i truda, bilo mnogo gore i mnogo sporije bi se gradila infrastruktura. Zato uvek želim da dođem ovde, da se zahvalim vama, ljudima sa gradilišta, a ne samo rukovodiocima - rekao je Vesić.

- Prošle godine bilo je veoma dobrih rezultata. Ove godine ćemo pokušati da, do kraja godine obezbedimo dodatni novac, kako bi kompanije mogle da rade. Važno je da nađemo stabilne izvore prihoda, a to ćemo uglavnom raditi kroz naplatu putarina, ne samo na auto-putevima, već i na brzim saobraćajnicama i za kamione na putevima prvog reda - rekao je ministar.

Foto: MGSI

 

Stabilan izvor prihoda važan je kako bi se putevi obnavljali, što putari najbolje znaju, jer nije dovoljno samo graditi nove puteve, već ih održavati i obnavljati.

Podsetio je da je, prema procenama, potrebna obnova i rekonstrukcija oko 6.000 kilometara puteva.

- Dobar put znači dobar komfor života ljudi, znači da jedna zemlja napreduje. Vaš posao nije običan, radite veliki posao za državu, a mi smo tu da vas podržimo. Budite sigurni da ćemo kroz izmenu zakonoskog okvira obezbediti da vaše kompanije ne samo rade dobro, već da zaposle nove ljude i isplaćuju veće plate. Suština politike je da se danas živi bolje nego juče, a sutra bolje nego danas i od toga nećemo odustati - poručio je Vesić.

U pratnji ministra Vesića bili su državni sekretar Mihailo Mišić, pomoćnik ministra Miroslav Alempić, direktor JKP Putevi Srbije Zoran Drobnjak i saradnik Ivan Tejić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nove kampanje za bezbedno ponašanje u tunelu! Vesić: Obrazovanje vozaca je ključ - ako sačuvamo makar jedan život, onda sve ima smisla
Društvo

Nove kampanje za bezbedno ponašanje u tunelu! Vesić: Obrazovanje vozaca je ključ - ako sačuvamo makar jedan život, onda sve ima smisla

Nove obrazovne kampanje o ponašanju u tunelu promovisane su danas u prisustvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića koji je istakao da su takve kampanje važne da bi se ljudima ukazalo na to kako mogu da izbegnu nepredviđene situacije u tunelu i sačuvaju svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

27.06.2024

18:32

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija