• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.06.2024

10:51

Vesić: Beograd dobija novi tržni centar, "Evroazija" se otvara u avgustu!

Pedja Milosavljević

Društvo

Vesić: Beograd dobija novi tržni centar, "Evroazija" se otvara u avgustu!

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da se početkom avgusta očekuje otvaranje novog kineskog tržnog centra "Evroazija" na Novom Beogradu. On je naglasio da je ovaj objekat građen apsolutno po svim standardima bezbednost, što je posebno važno ako znamo šta se dešavalo nekoliko puta u kineskim radnjama, jer su oni koristili objekte koji su stari i koji nisu ni bili namenjeni za takvu vrstu prodaje. "Sada imamo ono što zaista je važno, da budu svi bezbedni i kupci i prodavci, ali i da kupci imaju komfor kupovine. Naravno tu će biti i restorana i sve ono što imaju tržni centri", rekao je Vesić.

On je tokom obilaska radova na izgradnji tog objekta sa ambasadorom Kine u Srbiji Li Mingom kazao da je  novi trgovinski centar "Evroazija" zamišljen da bude najveći i najsavremeniji centar veleprodaje kineske robe u ovom delu Evrope.
"Otvaranje ovog tržnog centra se očekuje vrlo brzo i on će biti dostupan svima, tu nema nikakve razlike, ali naravno prvenstveno će ovde biti kineske radnje", rekao je Vesić. 

On je dodao i da kada su predstavnici "Evroazija" trgovinskog centra došli kod njega dok je još bio zamenik gradonačelnika Skupštine Beograda i predložili da izgrade moderni kineski tržni centar u Beogradu, nije imao dilemu da je to neophodno i dobro za građanke i građane.
    "Imamo veliki broj kineskih radnji, a drugo, nažalost, oni su često useljeni u neuslovne objekte i nekoliko puta su se dešavali požari. I imali smo probleme zbog kojih je bila ugrožena bezbednost kako kupaca, tako i prodavaca. Tako da sam srećan što je posle samo 14 meseci ovaj tržni centar u završnoj fazi", rekao je ministar građevinarstva,saobraćaja i infrastrukture.

On je precizirao i da se projekat "Evroazija" tržni centar (Eurasia Trade Center) sastoji iz dve faze od kojih je prva površine veće od 23.000 kvadratnih metara i obuhvata objekat 1 gde će biti 358 lokala. 
    Druga faza, kako je dodao obuhvata objekat 2 i ona je površine oko 10.000 metara kvadratnih i tu će biti dodatnih još oko100 lokala. 

"Ovaj tržni centar će imati ukupno 406 parking mesta", rekao je Vesić.
    On je naglasio i da je koliko je tokom obilaska radova mogao da vidi, da je i veliki broj kineskih, ali i srpskih kompanija već iznajmio lokale.

Kako je precizirao, više od 200 privrednih društava iz Kine i Srbije ukazalo je poverenje "Evroazija" tržnom centru postavši vlasnici nepokretnosti u pretprodaji.

 "Za nas je važno da na ovaj način pokažemo da kineske kompanije koje rade u Srbiji, a njih ima veoma mnogo i zapošljavaju veliki broj ljudi, mogu da rade u dobrim i u bezbednim uslovima, ali i da oni koji dolaze da kupuju, kao i oni koji prodaju, mogu da imaju sav komfor koji se očekuje na ovakvim objektima", istakao je ministar.

Prema njegovim rečima, to je dobro i pokazuje da kineski privrednici, ne samo najveće kineske kompanije koje rade infrastrukturne projekte, već i obične kineske privrednice, kao i male i srednje firme, vide Srbiju kao šansu za razvoj svog biznisa.

Ambasador Kine u Srbiji Li Ming rekao je nakon obilaska radova na izgradnji novog kineskog tržnog centra na Novom Beogradu u ulici Mileve Marić Ajnštajn 114, da je zadovoljan kako teku radovi i da zgrada dobro napreduje.

"Radujem se skorom otvaranju zgrade, a to je dobra vest ne samo za kineske kompanije već i za poslovanje u Srbiji, jer je naša saradnja posle posete našeg  predsednika ušla u novu fazu", rekao je on.

Prema njegovim  rećima, ovaj tržni centar   će  doneti više energije praktičnoj saradnji.

"Ova zgrada je potpuno nova i gradile su je  visokokvalitetne kompanije. Verujem da će ovo pružiti više mogućnosti za kinesku zajednicu i za praktičnu saradnju. Posebno od sledeće nedelje, odnosno 1. jula kada tupa na snagu bilateralni Sporazum o slobodnoj trgovini", rekao je Ming.


   


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesić: Izgradnja brzih pruga suštinski važna za razvoj Srbije
Politika

Vesić: Izgradnja brzih pruga suštinski važna za razvoj Srbije

Svaki projekat je značajan jer doprinosi razvoju zemlje ili društva, ali su za Srbiju suštinski najvažniji projekti izgradnje brzih pruga jer one ne znače samo novu infrastrukturu već i tehnološki napredak naše zemlje, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da su mnoge vlasti govorile o izgradnji takvih pruga, ali da je predsednik Aleksandar Vučić prvi pokrenuo taj proces.

24.06.2024

15:38

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija