• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.01.2022

14:47

Pokretna kancelarija Gorana Vesića u Umci i Rušnju! SUŠTINA AKCIJE "BEOGRAD POBEĐUJE" JESTE DA ČUJEMO PROBLEME GRAĐANA!

Beograd.rs

Beograd

Pokretna kancelarija Gorana Vesića u Umci i Rušnju! SUŠTINA AKCIJE "BEOGRAD POBEĐUJE" JESTE DA ČUJEMO PROBLEME GRAĐANA!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić danas je u okviru akcije “Beograd pobeđuje”, svojom pokretnom kancelarijom obišao naselja Umka i Rušanj i sa meštanima ovog dela opštine Čukarica razgovarao o problemima, planovima i inicijativama

Kao najveći problem meštana Umke istakao je veliko klizište, koje se nalazi na samom putu Obrenovac-Beograd, navodeći da se radi na rešavanju tog problema i da je počelo otkupljivanje zemlje.

Država je, kaže, obezbedila novac koji će do kraja godine biti isplaćen meštanima.

- ''Putevi Srbije'' su raspisali tender za projektovanje nove saobraćajnice, koje podrazumeva i sanaciju klizišta, i na taj način će konačno biti uređen put Beograd-Obrenovac, što će biti dobro za sve građane koji žive u Umci - rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Druga dobra vest za meštane je, kaže Vesić, izgradnja kanalizacije, jer sva okolna sela, kao i Umka i Rušanj, nemaju kanalizaciju.

- U okviru projekta ''Čista Srbija'' potpisuje se ugovor za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda u Ostružnici, koja predstavlja skoro 100 kilometara sekundarne kanalizacije, između ostalog i ovde u Umci - rekao je zamenik gradonačelnika i dodao da će se na taj način rešiti bitan problem.

Sa meštanima je pričao i o izgradnji petlje kod Pećana, dodatnim asfaltiranjima i o uvođenju mini-bus linije koja bi povezala Moštanicu i Umku.

Foto: Beograd.rs

Nadležni za javni gradski prevoz će, kaže Vesić, izaći na teren i proveriti da li to može da se uradi.
Vesić se osvrnuo i na stvari koje su urađene u samoj Umci, kao što je obnova fiskulturne sale Osnovne škole “Dositej Obradović” u kojoj je danas održan sastanak sa građanima.

Vesić je rekao da su nadležni napravili dobar plan kako da građanima poboljšaju život u Umci i Rušnju, i da je suština njegove pokretne kancelarije da čuje probleme meštana.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 2 godine

Naravno! Nema komentara! Sramota! A vi iz informera znate o čemu pričam!

Rade R

pre 2 godine

Koliko ste platili ovu pokretnu kancelariju!? Pitam vas gospodine Vesiću, jer po svemu sudeći a to i piše na tom vozilu, da ste ga vi kupili od vaših para, a ne grad Beograd od novca poreskih obveznika! Unapred hvala na vašem odgovoru!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set