• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.05.2022

10:51

PRETNJE ŠKOLAMA SU U STVARI REČI MASOVNOG UBICE IZ PERMA? Ovo je jeziva istina o poruci

printscreen

Beograd

PRETNJE ŠKOLAMA SU U STVARI REČI MASOVNOG UBICE IZ PERMA? Ovo je jeziva istina o poruci

Podeli vest

Na društvenim mrežima osvanula je poruka o postavljenoj bombi koja je juče poslata školama i drugim institucijama

Kako se ispostavilo, poruku nije pisao dojavljivač, već je to kopija manifesta ubice iz škole u Permu, u Rusiji koji je prošle godine ubio 8 i ranio 19 studenata Državnog univerziteta. Napadač Timur Bekmansurov na društvenim mrežama je najavio napad jezivom porukom, koju je jedna Tviterašica podelila sa svojim pratiocima:

- Izvolte 1 otkriće: dojava o bombama u beogradu je prevedena objava napadača u permu 2021. bgd: Mrzimo sebe, ali želimo da povredimo svakoga ko nam se nađe na putu. perm: ... wrote that he hated himself and wanted to hurt anyone who came in front of him ima još - napisala je ona i dodala.

 

 

- Bgd: Osećaj da je sve oko sebe samo san nas ne napušta. Ne vidimo razloga da pišemo nešto drugo. perm: The feeling that everything around is just a dream does not leave me. I see no reason to write anything else.

 

 

Na kraju, možemo reći da nismo prvi i daleko od poslednjih. Ubijaće vas automobilima, bombama, noževima, svime što vam dođe pod ruku. In the end, I can say that I am neither the first nor the last. [...] cars, bombs, knives, anything you can get your hands on will kill you.

 

 

- Bgd: Ološ poput nas unišiće sve oko sebe [...] perm: "People like me will destroy everything around you," he wrote. ___ sledi eksplikacija istraživačke metodologije.

 

 

Uzela sam deo upečatljive fraze iz dojave koju su objavili mediji, prevela je na engleski i guglala je pod znacima navoda (pretraga tačne fraze) izašao mi je txt sa opskurnog sajta, objavljen dok se u permu odvijala drama, napadač još nije bio uhapšen.

 

 

 

- Mrzimo sebe, ali želimo da povredimo svakoga ko nam se nađe na putu. Osećaj da je sve oko sebe samo san nas ne napušta. Ne vidimo razloga da pišemo nešto drugo. Na kraju, možemo reći da nismo prvi i daleko od poslednjih. Ubijaće vas automobilima, bombama, noževima, svime što vam dođe pod ruku. Ološ poput nas unišiće sve oko sebe - napisao je masovni ubica u manifestu čiji su sadržaj objavili i ruski mediji.

Ono što je zabrinjavajuće je to što se neko potrudio da prevede ovu jezivu najavu pokolja. Nije slučajno da je upotrebljen baš ovaj manifest, koji je prethodio zločinu koji se dogodio u Permu, opet na neki način ukazuje da je talas o lažnim dojavama vezan za napad Rusije na Ukrajinu i aktuelni, neutralni stav koji je Srbija po tom pitanju zauzela.

Podsetimo, vesti o bomabama su krenule sa ometanjem letova na linijama Beograd - Moskva i Beograd - Sankt Petersburg.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Raka

pre 1 godinu

obratite se NATo za pomoć u pronalaženju dojavljača i potencijalnog ubice

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sramni udari kolega na Sašu Ilića! "Ko je on i šta je osvojio?"
Fudbal

Sramni udari kolega na Sašu Ilića! "Ko je on i šta je osvojio?"

Teške reči uputili su ruski treneri na račun legende srpskog fudbala Saše Ilića (46)! Tek što je preuzeo klupu ruskog kluba Nižnjeg Novgoroda, tamošnji treneri ostrvili su se na njega i poručili da on nema dovoljno jaku trenersku biografiju da bi postao strateg ove ekipe.

05.05.2024

12:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set