• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

02.02.2023

08:33

U BEOGRADU NA VODI PRODAT NAJSKUPLJI STAN U 2022. GODINI! Evo koliko je srpski biznismen iskeširao za penthaus!

Predrag Vučković

Beograd

U BEOGRADU NA VODI PRODAT NAJSKUPLJI STAN U 2022. GODINI! Evo koliko je srpski biznismen iskeširao za penthaus!

Podeli vest

Nekretnina od 383 kvadratna metra nalazi se u kuli "Rivijera", koju zovu "zgrada za milionere". U istom naselju prodat i najskuplji kvadrat za 10.184, kao i garažno mesto za 58.400 evra

Najskuplji stan u Srbiji koji je prodat u 2022. kupio je jedan srpski biznismen i za njega iskeširao 2,46 miliona evra, saznaje Informer. On je pazario penthaus od 383 kvadratna metra u elitnom naselju "Beograd na vodi" u kompleksu "Rivijera", poznatijoj kao "zgrada za milionere".
Reč je o nekretnini sa pet spavaćih soba, tri kupatila, saunom, dnevnim boravkom površine 70 kvadrata, a terase zauzimaju oko 80 kvadratnih metara.

Ulaganje

U vreme krize svi koji imaju novac ulažu u nekretnine
Nedeljko Malinović
brojka:
2
miliona evra cena je najskuplje prodate kuće



Sa druge strane, najskuplji kvadrat stana koji je prodat u prošloj godini takođe se nalazi u ovom beogradskom naselju. Reč je o stanu od 87 kvadrata gde je kvadratni metar plaćen 10.184 evra.
Na ovoj lokaciji je prodato i najskuplje garažno mesto - za 58.400 evra.


Zgrada za milionere


Poznavaoci tržišta nekretnina kažu da su prošle godine kod nas cene otišle u nebo, ali da ne treba da nas čudi što je u "Beogradu na vodi" prodat i najskuplji stan, jer tamo, pored domaćih imućnih ljudi, kvadrate kupuju i stranci.

Foto: Informer

Unutrašnjost stana u Beogradu na vodi

- Stanove u "Beogradu na vodi" kupuju i građani Evropske unije, ali i oni iz Kine i Rusije. Ipak, ovde je sada reč o domaćem biznismenu koji je kupio stan u "Rivijeri", koja se nalazi u okviru kompleksa i poznata je kao zgrada za milionere, jer tu nijedan stan ne košta manje od milion evra - navodi izvor Informera i dodaje da se ovih dana očekuje da neko da ponudu i za najimpozantniju stambenu jedinicu u tom kompleksu.

- Reč je o penthausu od oko 800 kvadrata koji, između ostalog, ima i bazen, bioskopsku salu, sobu za čuvanje cigareta.

Nedeljko Malinović iz agencije za nekretnine "Legat" navodi da ne čudi što su baš u "Beogradu na vodi" prodati najskuplji kvadrati. On dodaje da je ulaganje u stan jedno od najisplativijih ulaganja u ovom kriznom periodu, a da je kupovina nekretnine u "Beogradu na vodi" posebno primamljiva.

- Nema sumnje da je stvar prestiža kupiti stan u ovom luksuznom delu grada. Sa ovim nekretninama teško da može da bude greške. Na dobroj su lokaciji, pruža se odličan pogled, blizu je šetalište. Očigledno da ima ljudi koji mogu to da plate, a posebno sada u vreme krize, svi koji imaju novac ulažu u nekretnine - kaže naš sagovornik.

Za nekretnine 2,3 milijarde evra


Prema podacima poslednjeg izveštaja Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) za četvrti kvartal 2022. godine, najveće cene stanova postignute su u Beogradu. Kako su saopštili iz RGZ-a, ukupna količina novca za kupovinu nekretnina iznosila je 2,3 milijarde evra, što predstavlja rast od 27,3 odsto u odnosu na isto tromesečje prethodne godine. Kako ističu, najveći udeo ukupnog novca u poslednjem tromesečju 2022. zauzima prodaja stanova, sa učešćem od 55 odsto, odnosno 1,2 milijarde evra.

Velika potražnja


Pored stanova, u našoj zemlji su se krajem prošle godine dosta kupovale i kuće, pa je tako najskuplja prodata na teritoriji beogradske opštine Savski venac, i to za 2.000.000 evra.
Stručnjak za nekretnine Kaća Lazarević kaže da je evidentno da se nekretnine više kupuju za keš nego na kredit, kao i da je tražnja i dalje velika, što gura cene gore.

Foto: Informer

Unutrašnjost stana u Beogradu na vodi

- Najviše se traže stanovi u novogradnji, i to po mogućnosti sa garažnim mestom. Prosečna cena stana u novogradnji kreće se od 2.500 do 3.000 evra, a najviše se traže dvoiposobni stanovi. Tražnja je ogromna i to i dalje gura cene gore. Ukoliko se donese zakon o ozakonjenju i u prodaji ne bude veći broj stanova, imaćemo ovako visoke cene - objašnjava Lazarevićeva.

PROSEČNA CENA U STAROGRADNJI


GRAD CENA
Beograd, Stari grad 2.825
Beograd, Vračar 2.735
Novi Beograd 2.285
Novi Sad 1.810
Niš 1.195
Kragujevac 945
*iznosi su u evrima po kvadratu

PROSEČNA CENA U NOVOGRADNJI
GRAD CENA
Beograd, Stari grad 3.468
Beograd, Vračar 2.680
Novi Beograd 2.525
Novi Sad 1.643
Niš 1.270
Kragujevac 1.287
*iznosi su u evrima po kvadratu


PROSEČNE CENE U KOMPLEKSIMA
KOMPLEKS CENA
'Beograd na vodi' 4.418
'Novi Dorćol', Stari grad 4.220
'Petica', Novi Beograd 2.940
'K distrikt', Stari grad 2.777
'Voždove kapije', Voždovac 2.495
*iznosi su u evrima po kvadratu




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)
Partizan

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Košarkaši Partizana juče su izgubili u Podgorici od Budućnosti sa 74:73, a mnogi su za poraz okrivili Aleksu Avramovića, koji je u poslednjem napadu promašio zicer za trijumf i plasman u finale. Aleksa možda jeste tragičar meča zbog tog poteza, ali treba istaći da su se izabranici Željka Obradovića tokom meča u barem šest situacija propisno obrukali pred košem domaćih, pošto su na neverovatan način promašivali maltene otvorene zicere.

08.05.2024

12:20

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set