• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

05.04.2019

22:56

REGIONALNI IP CENTAR NIČE U KRUŠEVCU: Ministar Nenad Popović razgovarao sa gradonačelnicom Jasminom Palurović

Vesti

REGIONALNI IP CENTAR NIČE U KRUŠEVCU: Ministar Nenad Popović razgovarao sa gradonačelnicom Jasminom Palurović

Podeli vest

Kruševac je posetio ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, dr Nenad Popović sa saradnicima

O otvaranju regionalnog inovacionog start up centra Rasinskog okruga u Kruševcu, razgovarao je sa
gradonačelnicom Jasminom Palurović i njenim saradnicima. Na konkurs koji je raspisalo Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj aplicirao je Biznis inkubator zajedno sa Gradom.

Projekat otvaranja start up centra planiran je u tri faze :adaptacija prostora i privođenje nameni, opremanje centra i realizacija programa rada i upravljanje. Ovim će se obezbediti novi instrument za podsticanje inovativnosti i ujedno pružiti sistemska podrška mladima i početnicima u poslovanju u razvoju inovacija kod biznis ideja, dizajna proizvoda, uz povezivanje i mentorski rad sa uspešnim
kompanijama iz regiona.

Foto: R.B.

 

Javni poziv za prijavljivanje kandidata – startap polaznika je raspisan, a realizuju se i druge planirane aktivnosti. U ponedeljak ( 8.aprila ) planirano je uvođenje izvođača u posao, a rok za izvođenje radova je 80 dana.

Ministra Popovića je o aktivnostima Grada na polju obrazovanja mladih, razvoju preduzetništva i praćenju novih tehnologija, upoznala gradonačelnica Jasmina Palurović. U tom kontekstu, poseban značaj ima otvaranje Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu, kao korelacija između budućeg startap centra, mladog visokostručnog kadra, primene najsavremenijih dostignuća u tehnološkom smislu i razvoja inovativnog duha i podsticanja poslovnih ideja.

- Ravnomerni razvoj grada i sela jedan je od prioriteta razvoja Grada Kruševca, ono čemu se u poslednje vreme poklanja izuzetna pažnja je razvoj ženskog preduzetništva i unapređenje položaja žena, naglasilaa je Jasmina Palurović.

Ministar Popović je istakao da Ministarstvo ponovo pokreće programe i konkurse za startap centre i mala i srednja preduzeća, a uvode se i dva nova i to za žensko inovaciono preduzetništvo i pametan i siguran grad. U tom cilju, obezbeđena su značajna finansijska sredstva i grantovi.Tokom 2013.godine u sektoru IT usluga ostvaren je izvoz u iznosu od 200 miliona evra, dok se 2018.godine ta cifra popela na milijardu i 150 miliona ( ostvaren je rast u iznosu od 27% ), naglasio je Popović.

Osim toga, Srbija je prema broju stanovnika jedna od zemalja sa najvećim brojem IT stručnjaka, što govori u prilog činjenici da ova oblast ima značajno i perspektivno mesto u razvoju države.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set