• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.04.2020

10:42

U MORAVIČKOM OKRUGU JOŠ 5 SLUČAJEVA KORONE! Od 23 uzorka, četiri zaraženih iz Čačka, jedan iz Gornjeg Milanovca!

Vesti

U MORAVIČKOM OKRUGU JOŠ 5 SLUČAJEVA KORONE! Od 23 uzorka, četiri zaraženih iz Čačka, jedan iz Gornjeg Milanovca!

Podeli vest

U Moravičkom okrugu, od pristiglih rezultata za 23 uzorka, pozitivnih je pet na virus korona i to četiri u Čačku i jedan u Gornjem Milanovcu, saopštio je Radni tim za praćenje širenja virusa korona u tom delu Srbije.

Od početka epidemije u Srbiji, u Moravičkom okrugu testirano je 537 osoba, a do sada su u Čačku potvrđena 64 slučaja, Gornjem Milanovcu 25, Lučanima tri i Ivanjici jedan, odnosno ukupno 93.

U prethodna tri dana registrovana su dva smrtna slučaja kod osoba ženskog pola rođenih 1935. i 1936. godine, koje su bile u Kliničkom centru Kragujevac, a ukupan broj preminulih na području Moravičkog okruga je 12, odnosno iz Čačka je preminulo devet osoba, Gornjeg Milanovca dve i iz Ivanjice jedna.

Zavod za javno zdravlje obavestio je da u staračkim domovima nema obolelih, kao i da u prihvatilištu ima šest osoba koje su zdrave.

U hali u Atenici, privremenoj bolnici za lake pacijente, trenutno se nalazi 16 osoba, a u Opštoj bolnici je tokom prethodnog dana bilo 13 pregleda i dva prijema.

Trenutno se na infektivnom odeljenju bolnice nalazi 23 pacijenta, a pacijent koji je bio na respiratoru transportovan je u KC Kragujevac.

U ambulanti u Ljubiću pregledano je 11 osoba, od toga 10 je bilo sa povišenom temperaturom, dok su u izolacionoj sobi Doma zdravlja dva pacijenta imala povišenu temperaturu.

RFZO navodi da su u Gornjem Milanovcu dve osobe, koje su bile pozitivne na virus korona, a zatim izlečene, otpuštene i sada se vode u bazi u Službe za transfuziju, što nije slučaj sa tri otpuštena pacijenta iz Čačka jer su oni bili sve vreme negativni na COVID-19.

U samoizolaciji se nalazi 251 osoba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set