• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Jović

29.06.2020

12:58

KORONA UŠLA U DOM ZDRAVLJA U MAJDAPEKU! Medicinska sestra odmah poslata u bolnicu u Nišu, testirani svi kontakti!

Vesti

KORONA UŠLA U DOM ZDRAVLJA U MAJDAPEKU! Medicinska sestra odmah poslata u bolnicu u Nišu, testirani svi kontakti!

Podeli vest

Nakon Ustanove za decu u Majdanpeku u kojoj su pre nešto više od mesec dana bile inficirane dve vaspitačice, ovoga puta koronavirus je ušao u još jednu javnu ustanovu

Pored jednog starijeg pacijenta koji je zbog visoke temperature i upale pluća na testiranju bio pozitivan na virus Covid 19, koronavirusom je inficirana i medicinska sestra u Dečijem dispanzeru majdanpečkog Doma zdravlja. Oba pacijenta su zbrinuta u Kliničkom centaru u Nišu, kaže direktor Doma zdravlja u Majdanpeku dr Dragan Fudulović.

- Starijeg čoveka prebacili smo odmah za Niš tokom nedelje, dok smo našoj medicinskoj sestri uradili najpre brzi test koji je pokazivao da je negativna, bez obzira na tipične simptom na koronavirus. Međutim, nakon datih uzoraka na antitela, rezultat je bio pozitivan na Covid 19, i ona je hitno prebačena za Niš. Od prijavljenih kontakata uz nju je bila samo rođena sestra koja se sa ostalim članovi uže porodice koji bez obzira što ne žive u istom domaćinstvu nalazi u samoizolaciji - ističe Fudulović i napominje da su brzom testu odmah podvrgnuti sestra inficirane medicinske sestre i svi zaposleni Dečijeg dispanzera u Majdanpeku i nihovi rezultati su negativni. 

KORONA SE "POVAMPIRILA" U BORU! Osam građana zaraženo, svi imaju blagu kliničku sliku!

Nakon toga po stizanju neophodnih podloga testiranje će biti obavljeno i u najsavremenijoj laboratoriji "Vatreno oko" na Poliklinici Kliničkog centra u Beogradu, ističe Fudulović.

S obzirom na to da je koronavirus ušao u Zravstvenu ustanovu, zbog suzbijanja straha i panike među građanima Majdanpeka, biće preduzete sve neophodne mere na njegovom što efikasnijem suzbijanju kako bi se zaštitli pre svega ostali zdravstveni radnici i pacijenti a ujedno isprečilo i njegovo dalje širenje na građanstvo. Inače, Opština Majdanpek je bila jedna od retkih koja je dugo odolevala virusu Covid 19 i u kojoj su se građani u velikoj meri pridržavali propisanih mera Kriznog štaba Vlade republike Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)
Live TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)

Glumica Radmila Živković preminula je danas u 72. godini života. Ostavila je brojne uloge u kultnim filmovima i serijama. U specijalnoj emisiji Informer TV glumac Irvan Mensur, sin Velimira Bate Živojinovića, Miljko Živojinović, Ivana Vujić, bivša direktorka Narodnog pozorišta i Molina Udovički Fotez, umetnički direktor drame Narodnog pozorišta.

20.09.2024

21:01

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)
Live TV

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)

Mosadu je cilj da utera strah u kosti stanovništvu. Trenutno se pola Bliskog istoka ustručava da uključi mobilni telefon, pa čak i kućne uređaje. U narednih mesec dana treba da se održi nešto što je nazvano "Poslednji test za čovečanstvo" gde će se utvrditi da li je već sada veštačka inteligencija pamentija od ljudi. Rezultate istraživanja nećemo saznati. Na ove teme u emisiji "Otvoreni studio" govorili su ekonomista Bojan Dimitrijević, Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost i istoričar Goran Šarić.

20.09.2024

20:18

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set