• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

30.06.2020

17:19

NAJTEŽI PACIJENTI SA KORONOM DOLAZE IZ OVOG GRADA U SRBIJI! Obolelo 12 zdravstvenih radnika!

Vesti

NAJTEŽI PACIJENTI SA KORONOM DOLAZE IZ OVOG GRADA U SRBIJI! Obolelo 12 zdravstvenih radnika!

Podeli vest

Povećan je broj ljudi koji čekaju na preglede u kovid ambulantama u Užicu i Sjenici, a najteži pacijenti koji bivaju hospitalizovani u Opštu bolnicu Užice stižu iz Sjenice

- Oko desetak pacijenata dnevno zadržava se u OB Užice i toliko još u drugim stacionarnim jedinicma na nivou Zdravstvenog centra Užice. Na Infektivno odeljenje dolaze pacijenti sa ozbiljnom upalom pluća i dok čekaju rezultate testova primaju antibiotsku terapiju - naveo je Božović.

On je kazao da ima 12 obolelih zdravstvenih radnika, ali da se nijedan nije razboleo zato što nema zaštitnu opremu.

- Ima dovoljno lekova i zaštitne opreme, svakodnevno smo u kontaktu sa Ministarstvom zdravlja i sve što nedostaje biva obezbeđeno - kazao je Božović.

Foto: Marko Đoković

Naveo je i da je značajan broj zaraženih među mladima što je posledica njihovih druženja i noćnih izlazaka u klubove.

- Preteranog razloga za paniku nema, ali za brigu ima i neopohodno je odgovorno ponašanje. Ovo je opomena za sve nas - zaključio je Božović.

U Zlatiborskom okrugu kod 381 osobe od početka epidemije registrovano je prisustvo korona virusa.

Porast novoobolelih u Užicu se beleži od 19. juna do kada je bilo zabeleženo 55 osoba pozitivnih na korona virusa, a do danas je taj broj porastao na 167.

U Bajinoj Bašti pozitivno je 36 osoba, Sjenici 29 i Čajetini 29, Požegi 28, Arilju 25, Priboju i Novoj Varoši 22, Prijepolju 18 i Kosjericu pet. Oporavilo se 158 osoba, a preminulo je 17.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set