• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.07.2020

13:52

KC NIŠ: Četiri osobe preminule u poslednja 24 sata

Vesti

KC NIŠ: Četiri osobe preminule u poslednja 24 sata

Podeli vest

U Kliničkom centru u Nišu u poslednja 24 sata od kovida-19 preminule su četiri osobe, izjavio je danas na konferenciji za novinare pomoćnik direktora te zdravstvene ustanove za dr Goran Stanojević.


Reč je o pacijentima iz Vranja, Surdulice, Leskovca i okoline Niša i prosečne su starosti oko 70 godina.


Stanojević je naveo da je u Kliničkom centru u Nišu zbrinuto 226 pacijenata, od kojih je kod 103 potvrđen koronavirus.

Leči se i 14 dece, od kojih je sedam pozitivnih, a svi su, kaže, stabilnog zdravstvenog stanja.

- Šest pacijenata ima jako tešku kliničku sliku i na respiratorima su - dodao je Stanojević.

Prema njegovim rečima u Zdravstvenom centru Vranje zbrinut je ukupno 141 pacijent, u tri kovid bolnice, a 91 je pozitivan.

U Zdravstvenom centru u Leskovcu zbrinuto je 95 pacijenata, od kojih 16 kovid pozitivnih, a u Surdulici 55, od kojih 45 pozivitnih na virus korona.

Foto: Tanjug

Rukovodilac Infektivne klinike dr Miodrag Vrbić rekao je da kroz prijemno trijažno odeljenje u proseku prolazi 80 do 120 pacijenata, što je, kaže, tendencija gotovo u poslednjih nedelju dana.

- Još ne možemo da predvidimo da li će ta tendencija da se povećava ili smanjuje, ali je, u svakom slučaju, to intenzitet koji bezmalo nismo imali u prvom piku, tokom aprila - rekao je Vrbić.

Na konferenciji je rečeno i da je 32 medicinskih radnika kovid pozitivno, jedan je preminuo, a jedan je na respiratoru.

- Sa jednim negativnim nalazom, imamo dva lekara i 56 medicinskih sestara i tehničara. Izlečen je 51 lekar, kao i 60 medicinskih sestara i 21 nemedicinski radnik, što je ukupno 132 zdravstvenih radnika - rekao je šef trijažnog epidemiološkog tima KC Niš, dr Nikola Milenković.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set