• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

26.09.2020

14:03

(FOTO/VIDEO) Vladimir je NAJJAČI ČOVEK U SRBIJI:  Može da povuče kamion od 22 tone,  a kada čujete ŠTA OBAVEZNO JEDE SVAKOGA DANA, ŠOKIRAĆETE SE

Vesti

(FOTO/VIDEO) Vladimir je NAJJAČI ČOVEK U SRBIJI: Može da povuče kamion od 22 tone, a kada čujete ŠTA OBAVEZNO JEDE SVAKOGA DANA, ŠOKIRAĆETE SE

Podeli vest

Uz obilne obroke, Vladimir Bulatović gromada je do titule najjačeg čoveka Srbije došao, pre svega, zahvaljujući psihičkoj i fizičkoj snazi

Bez minimum deset jaja „na oko“samo za doručak, Vladimir Bulatović iz Kikinde, najjači čovek Srbije ne započinje dan. Nedeljno ih pojede od 150 do čak 160 komada, uz obaveznu šunku ili slaninu, a često svoj doručak dodatno „začini“ i ovsenim pahuljicama. Titulu najsnagatora ili strongmena dokazivao je nekoliko puta i za sada je u Srbiji bez konkurencije.

Foto: V.N.

 

On se kao od šale golim rukama poigravali tonama nepojmljivim za običnog čoveka. Ono što je za obične smrtnike nezamislivo, za Vladimira Bulatovića koji je sa svega 28 godina postao najjači čovek Srbije, je sasvim normalno. Snagu sadržanu u preko sto kilograma teškoj mišićnoj masi odmeravao je i dokazivao na brojmim domaćim i međunarodnim takmičenjima  i u powerliftingu sa kojim je počeo da se takmiči.

-Najveće težine koje sam uspešno savladao je vuča kamiona od 22 tone, prevrtanje gume od 550 kilograma, nošenje kofera teških 350 kilograma (175 kilograma po ruci), podizanje čeličnog „balvana“ iznad glave teškog 170 kilograma-nabraja Vladimir, jednako lako kao i kad se uhvati u koštac sa tonama teškim kamionima.

Foto: V.N.

 

Sa oko 140 kilograma i 189 centimetara visine, ruši predrasude o snagatorima koji pored mišića „ne pumpaju“ i mozak. Izuzetno vispren, britkog uma i komunikativan, uporedo studirajući Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, dostigao je ono što je kao sedmogodišnji dečak upijao na poznatom međunarodnom takmičenju za najjačeg čoveka Evrope „Strongman Euro kup“ u Novim Kozarcima kod Kikinde.

- Gledao sam gorostase koji su se okupljali iz cele Evrope na tom ogromnom spektaklu. Tada nisam ni sanjao da ću i jednog dana biti jedan od tih snagatora. Jedan od takmičara bio je i legenda ovog sporta Ervin Katona iz Subotice koji je pobeđivao i sa lakoćom radio stvari koje su normalnom čoveku nezamislive.Roditelji mi nisu u to vreme dozvoljavali da se bavim treningom snage, jer su kao i mnogi verovali da tegovi zaustavljaju rast. Zato sam počeo krišom da treniram, a u teretanu sam prvi put ušao sa 14 godina. Kada su videli da to volim, roditelji su vremenom popustili-kaže Vladimir.

Foto: V.N.

 

Uz obilne obroke, ova gromada od čoveka je do titule najjačeg čoveka Srbije došao, pre svega,  zahvaljujući psihičkoj i fizičkoj snazi. Danas dan ne započinje bez jaja „na oko“ kojih u frižideru ima minimum 50. Iz njih, kako kaže, crpi snagu za dalja takmičenja.

- Jedem bukvalno sve. Najbitnije je da unesem dovoljno proteina kako bih mogao što bolje da se oporavim od treninga i vitamine. Omiljena hrana su mi jaja. Nedeljno pojedem od 150 do 160 komada. I to jaja „na oko“, ranije sam ih bario, ali sada mi najviše prijaju pečena.Naravno, uz jaja uvek mora da ide domaća šunka ili slanina, a doručak često dopunim i ovsenim pahuljicama. Pijem i dosta mleka - navodi Bulatović i otkriva tajnu svog uspeha- Nije to samo trening, nego ukupan način života. Ne ide se samo u teretanu, već sve mora biti spremno tako da možeš da napreduješ. Psihička snaga i volja su možda i najbitniji faktor u ovom sportu-ističe najjači čovek Srbije.

Koliko je hrane potrebno pripremiti da bi se nahranila grdosija od čoveka, možda najbolje zna Vladimirova supruga koju nismo zatekli prilikom posete. Ipak, dosta hrane ovaj snagator priprema i sam.

- Treba pripremiti ogromne količine hrane, dosta pojedem, a supruzi to dobro dođe, održava dobru liniju-kroz smeh dodaje najjači u državi.

Foto: V.N.

 

Kada je počinjao trenirao ga je Milan Belić, pa zatim Ervin Katona, a trenutno trenira sam sebe u svojoj kućnoj teretani tri do četiri puta nedeljno.

-Glavne vežbe su duboki čučanj, mrtvo dizanje, benč pres, stojeći potisak, nabačaj i sprave za strongmen. Trening se sastoji uvek od kombinacija prethodno nabrojanih vežbi i uglavnom svaki trening radim „celo telo“, odnosno višezglobne vežbe-nabraja Bulatović koji danas nema konkurenciju.

- Posle Ervina Katone je sve stalo. Konačno se okupila ekipa koja želi da podigne ovaj sport na viši nivo i motiviše neke nove takmičare da pronađu sebe u ovom sportu i možda u budućnosti budu u samom vrhu sveta. Da bi Srbija izbacila nekog novog Ervina potreban je jak i organizovan  savez, takmičari i podrška od strane države. Lično verujem da smo kao narod itekako genetski predodređeni za sportove snage-ubeđen je Vladimir.

Da je čist dokaz ljudske snage, Herkules modernog doba prethodnih godina pokazao je u šest disciplina na „Strongman“ takmičenjima i u powerliftingu. Više puta poneo je titulu Najjačeg čoveka Srbije, dva puta bio je prvak Balkana u powerliftingu u Bijeljini i Smederevu, prvak Evrope u powerliftingu (Moskva), prvak istočne Evrope u powerliftingu (Sankt Peterburg). 

Foto: V.N.

 

Prvak je otvorenog prvenstva Hrvatske u powerliftingu (Vukovar), juniorski prvak otvorenog prvenstva Crne Gore (Podgorica), juniorski prvak otvorenog prvenstva BiH (Sarajevo), više puta prvak države i apsolutno najjači takmičar u powerliftingu na državnom prvenstvu Srbije. Trenutno je vlasnik najvećeg totala u powerliftingu u Srbiji koji iznosi 950 kilograma. Takođe, bio je i član olimpijskog bob tima Srbije.

Zaposlen je na mestu rukovodioca pogona mašinske obrade u kikindskoj firmi “Grindex” koja je jedan od vodečih proizvođača brusilica u svetu.

Žene beže, muškarci se preispituju

Najjači čovek Srbije srećno je oženjen i otac Vuka starog godinu i 10 meseci. Našao je, kaže, ženu svog života koja ga se nije plašila.

- Žene generalno zaziru od nas snagatora, a ljudi se uglavnom interesuju čime se bavim i šta treniram. Postoje predrasude, ali kad me upoznaju vide kakav sam, jer svojim ponašanjem, nadam se, ostavljam dobar utiisak. Bilo je i primera da mi mškarci prilaze i izazivaju na odmeravanje snaga, ali to su sve propratne pojave kada se čovek ističe, naročito u ovom sportu-navodi Vladimir.

Foto: V.N.

 
Za pobedničku ludaju - 4 strongmena

Naš sagovornik potiče iz prestonice džinovskih ludaja, pa iskustveno tvrdi da jedan strongmen ne bi bio dovoljan da bi se podigla narandžasta debuljica  težine preko pola tone.

- Da bi se podigla šampionska ludaja, potrebno je sigurno tri, pa čak i četiri strongmena-navodi uz smešak ovaj strongmen.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set