• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

21.10.2020

18:09

ONI PUCAJU NA VISOKO! Oko sokolovo svetskog streljaštva Duško Petrov iz Kikinde, IMA DOSTOJNE NASLEDNIKE!

Vesti

ONI PUCAJU NA VISOKO! Oko sokolovo svetskog streljaštva Duško Petrov iz Kikinde, IMA DOSTOJNE NASLEDNIKE!

Podeli vest

Preciznost, smirenost i dobar vid, sveli su se kod Duška Petrova (32) iz Kikinde, državnog reprezentativca i rekordera ovenčanog evropskim i svetskim odličjima u streljaštvu, na vrlo jasne brojeve

A oni se kod Duška Petrova mogu opisati u dve reči: svetski vrh. Posle deset godina, proslavljeni sportista vratio se u kikindski matični klub na poziv gradonačelnika. Od osvajanja olimpijske medalje, jedine preostale da upotpuni znamenite svetske i evropske pobede u streljaštu, odvojila ga jedino epidemija virusa korona.

Foto: V.N.

 

- Olimpijada mi je veliki san. Imao sam tu šansu, međutim, zbog sutuacije sa korona virusom, sve je odloženo za sledeću godinu, tako da preostaje samo malo više vremena da se spremimo za nove pobede. Ne sumnjam da će biti dobrih rezultata i u narednom periodu. U planu mi je Evropsko prvenstvo u martu sledeće godine u Rusiji, gde se dele poslednje kvote za Olimpijadu u Tokiju 2021.
godine.

Učiniću sve što je u mojoj moći da se domognem te kvote, dve preostale u Evropi, a mislim da sam na dobrom putu i da imam kvalitet za to. U streljaštvu ne postoji starosno ograničenje takmičara, zbog čega planiram da na vatrenoj liniji budem sigurno još deset godina. Sve dok me ruka i vid budu služili, neću se oprostiti od pištolja - najavljuje Petrov koji je na poziv gradonačelnika Kikinde, nakon deset godina, ponovo postao član Streljačke družine „Kikinda“.

Foto: V.N.

Duško Petrov

-Iako sam imao nameru i želju već godinama da se vratim u Kikindu, sad su se konačno sklopile
kockice, zahvaljujući gradonačelniku Nikoli Lukaču, na čiji poziv sam konačno prelomio da ponovo
dođem u svoj matični klub, Streljačku družinu „Kikinda“-rekao je Petrov.

Da Kikinda ima kvalitet i potencijal, dokazuje i mladi Dimitrije Stefanović (15) koji je na dobrom putu da se domogne državne reprezentacije i velikih takmičenja i medalja u gađanju iz standardne vazdušne puške.

- Počeo sam da treniram 2014. godine, a godinu dana nakon toga osvojio sam medalju na prvom
takmičenju. To mi je dalo motiv da nastavim da treniram i da se trudim. Postigao sam prvo mesto kao pionir na državnom takmičenju, a cilj mi je da proširim svoje znanje u streljaštvu, da osvajam veće medalje na evropskim i svetskim takmičenjima za par godina-jasno je postavio sebi cilj Stefanović koji, kako kaže, ima želju da ubuduće po rezultatima, ali u standardnoj vazdušnoj pušci prestigne svog uzora Duška Petrova.

Foto: V.N.

Neca Beloš

Strelci „Kikinde“ su se proteklog vikenda u prvom kolu Kupa Srbije A programa u Smederevu okitili zlatom u ekipnoj konkurenciji pištoljaša.

- U kategoriji seniora i seniorki pištolj nastupili smo ekipno u ženskoj i muškoj konkurenciji i osvojili prvo mesto.To nam je prilika da postanemo prvaci države ekipno na takmičenju koje sledi nakon tri održana kola i finala Kupa. Posle pedeset godina, prvi put se desilo da smo osvojili na jednom takmičenju prvo ekipno mesto i u ženskoj i u muškoj kategoriji-istakao je trener Streljačke družine „Kikinda“ Neca Beloš.

Pored ekipne konkurencije, kikindski strelci su u Smederevu i u pojedinačnoj konkurenciji ostvarili zapažene rezultate, a kući su se vratili sa šest medalja.

Foto: V.N.

 
Svetski vrh

Duško Petrov počeo je da se bavi streljaštvom 2002. godine u Kikindi, a potom sportsku karijeru nastavio u beogradskom „Policajcu“ i u užičkom klubu „Aleksa Dević“. Vrhunski rezultati u streljaštvu vinuli su ga i do velikih sportskih klubova za koje nastupa.

- Tri godine pucam čak i u nemačkoj Bundes ligi za Štutgart-otkriva Petrov.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set