• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Jović

22.10.2020

14:57

PREDSEDNIK OPŠTINE BOR, MILIKIĆ: U javnosti se ne poštuju propisane mere, POOŠTRAVAMO KONTROLU!

Vesti

PREDSEDNIK OPŠTINE BOR, MILIKIĆ: U javnosti se ne poštuju propisane mere, POOŠTRAVAMO KONTROLU!

Podeli vest

Zbog nesigurne epidemiološkre situacije i povećanog broja pozitivnih građana na korona virus, na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije predloženo je da se u Boru ponovo uvede vanredna situacija.

U odnosu na prošli dan broj inficiranih je povećan za još četiri obolela tako da trenutno ima 39 pozitivnih na korona virus.

- Od početka pandemije deset je preminulih od toga u poslednja tri dana dva pacijenta su podlegla ovom opakom virusu. Zato je neophodno pridržavanje strogih mera zaštite jer je situacija veoma nestabilna kaze dr Javorka Stankulić epidemiolog.

Pored nošenja maski i držanja fizičke distance neophodno je hitno javljanje kovid ambulanti sa prvim simptomima koji ukazuju na virus COVID 19 naglašavaju u Borskim zdravstvenim ustanovama.

,, Pokazalo se da se u manjim trgovinskim lancima, bankama, pošti i objektima javne namene ne poštuju mere zaključio je predsednik Opštine Bor i predsednik Štaba za vanredne situacije ,Aleksandar Milikić istakavši da su sve mere koje grad Bor doneo u skladu sa Republičkim merama te da ne idu u pravcu sprečavanja rada ili skraćenja radnog vremena već strogog pridržavanja propisanih mera.

Policija je krenula sa oštrijim merama kontrole građana, dosad je obavljeno desetak kontrola a od narednih dana krenuće se sa proverom ugostiteljskih objekata ,zanatskih radnji i prodavnica kao i obavezna kontrola građana,istakao je Dragan Štrbac iz odeljenja za inspekcijske poslove.

Građani se pozivaju da poštuju sve propisane mere, jer će u protivnom inspekcija biti primorana da kažnjava u skladu sa svojim ovlašćenjima, kako se pandemija ne bi dalje širila i dobila veće razmere. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set