• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Toppress/tanjnug

24.12.2020

16:12

OVO JE NAJBOLJE VINO SRBIJE: Stručnjaci testirali crno i belo, vinarije i vinske ličnosti, ONDA PROGLASILI ŠAMPIONE

Vesti

OVO JE NAJBOLJE VINO SRBIJE: Stručnjaci testirali crno i belo, vinarije i vinske ličnosti, ONDA PROGLASILI ŠAMPIONE

Podeli vest

Po oceni vinskog portala Vino.rs za najbolje crveno vino u ovoj godini proglašen je non „Cabernet SauvigReserve 2017“ šumadijske vinarije Radovanović, dok je za najbolje belo vino proglašen „Šardoneu Či 2016“, male vinarije Ćicahteau iz sremskog sela Šišatovac, koja je proglašena i za najbolju malu vinariju Srbije

Kako se navodi u saopštenju, najbolje ocenjeno crveno vino je „Princeps Probus 2016“ fruškogorske vinarije Deurić, koja je ocenjena za najbolju mladu vinariju, a u kategoriji belih vina tamjanika „Tri Morave rezerva belo 2017“ vinarije Temet iz Lozovika, koja je drugu godinu zaredom proglašena za najbolju vinariju u Srbiji.

Po oceni brojnih vinskih stručnjaka, vinara, enologa, somelijera i vinskih trgovaca proglašeni su pobednici u 23 kategorije, a među njima su i najbolja organska vina crveno „Prokupac 2017 Kostić“ i belo vino“Valerius 2017″.

Za vinsku ličnost godine izabrana je prof. dr. Slavica Todić, šef katedre za vinogradarstvo na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu, a za najbolju vinsku manifestaciju proglašen je Wine Garden, koji je ove godine održan u septembru u Botaničkoj bašti.

Kompletan spisak najboljih vina u svim kategorijama sa obrazloženjem, među kojima se nalaze i vina s najboljim odnosom cene i kvaliteta, dostupan je na portalu vino.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set