• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

29.04.2021

12:19

STIGLI BEBI PAKETI ZA NAJMLAĐE! Sava se rodio u hladnom Sibiru na -37, a sada sa mamom Alenom UŽIVA U KIKINDI/FOTO/

Vesti

STIGLI BEBI PAKETI ZA NAJMLAĐE! Sava se rodio u hladnom Sibiru na -37, a sada sa mamom Alenom UŽIVA U KIKINDI/FOTO/

Podeli vest

Podela 127 bebi paketa za porodice koje su dobile prinovu u prva tri meseca ove godine, upriličena je danas u Svečanoj sali Gradske kuće, a pored Kikinđana, bila je prisutna i Alena Kolarski iz Sibira, majka tromesečnog malog Save rođenog na -37 stepeni.

„Kikindska snajka“ Alena Kolarski (32) rodom iz Sibira, četiri godine živi u Kikindi i zajedno sa 126 porodica primila je danas bebi paket, akciju „Bebi kluba“ koji Gad tradicionalno dodeljuje prvorođenim bebama. Sa majkom Valentinom Leonidovnom došla je da uveliča današnju svečanost.

Foto: V.N.

 

- Sa sinom Savom sam se porodila 25. januara u Sibiru kada je bilo -37 stepeni. Želela sam baš tamo da se porodim, jer mi je trebala pomoć majke, ali i zbog značajne pomoći porodiljama koja se daje za prvorođeno dete u Rusiji. Uplaćuje nam se prilično velika svota novca koju roditelji mogu da ulože u po sopstvenoj odluci, u stan ili kuću.

Dobijamo mesečnu pomoć koja traje godinu i po dana i jednu veću od države koja iznosi 5.500 evra. Ipak, ovakvi bebi pokloni u Sibiru ne postojei baš sam prijatno iznenađena -kaže Alena kojoj se Kikinda i Srbija mnogo sviđaju, a velike razlike sa rodnim mestom najviše uočava u temperaturi .

Foto: V.N.

 

 

- U Srbiji je prilično toplo u odnosu na Sibir, gde je zausta mnogo hladno-dodaje ova majka. Prvi babi paketi za decu rođenu u ovoj godini podeljeni u svečanoj atmosferi, čime ukazujemo poštovanje i priznanje njihovim roditeljima.

- Populaciona politika nam je veoma važna, zbog čega smo rebalansom budžeta povećali iznos za bebi pakete na 5 miliona dinara, kako još više pažnje usmerili na najmlađe sugrađane. Sve što dobiju danas, pomoći će deci u prvim koracima odrastanja, ali i njihovim oditeljima. Broj dece u kikindi se povećava, što nam pokazuje da mere grada daju rezultate-istakao je Mladen Bogdan, predsednik Skupštine Grada Kikinde.

Foto: V.N.

 

Među dobitnicima bebi paketa, bili su i roditelji četvoromesečnog Ivana, Nataša i Krsta Prodanov iz Padeja.

- Mnogo će nam značiti ovaj paket, a deca su nam najveće bogatstvo. Ovo je jako lep gest Grada, ali i od države koja pomaže roditeljima-rekla je Nataša.

Foto: V.N.

 

Bebi pakete koji sadrže multifunkcionalnu stolicu, knjigu Radosnicu i najosnovnije stvari za novorođenčad, oditeljima je uučio gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač koji im je poželeo uspešno roditeljstvo i srrću u odrastanju mališana.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set