• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesna Jović

07.07.2021

11:26

STAŠA JE DONELA JOŠ JEDNU MEDALJU U BOR! VICEŠAMPIONKA EVROPE SPREMA SE ZA BRAZIL!

Vesna Jović

Vesti

STAŠA JE DONELA JOŠ JEDNU MEDALJU U BOR! VICEŠAMPIONKA EVROPE SPREMA SE ZA BRAZIL!

Podeli vest

Boranka, Staša Srbulović (18) učenica Ekonomske škole, pravi je primer vrsnog sportiste, primerne i uzorne devojke , kojom se ponose svi porodica, njeni sugrađani i grad Bor. Ova mlada teniserka iz godine u godinu niže zavidne rezultate u tenisu na mnogobronim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, braneći boje Reprezentacije Srbije gluvih i nagluvih osoba

Staša je član Teniskog kluba Bor i na nedavno održanom 14. Evropskom prvenstvu u Grčkoj  zauzela je drugo mesto i srebrnu medelju  u kategoriji ženskog singla odmah iza Ruskinje Anastasie Lasits. Mlada teniska nada iz Bora , članica Reprezentacije Srbije gluvih i nagluvih osoba i Wilson tima,  na Evropskom prvenstu održanom u teniskoj akademiji Littos Beach na Hersonisosu na Kritu, osvojivši vicešampionsku titulu, kvalifikovala se za učešče na Olimpijskim igrama naredne  godine u maju mesecu u Brazilu.

Foto: Vesna Jović

- Nije mi bilo teško što sam najmlađa na takmičenju. U Grčku sam krenula sasvim opuštena i da pobedim, bez obzira što sam sa druge strane mreže  imala  takmičarke starije od sebe, nisam se uplašila. To mi je bio dodatni motiv za pobedu - kaže samouvereno Staša.

Iako je tenis sport koji zahteva dosta odricanja, Staša Barbulović postiže sve. Usklađuje i školske obaveze ali i treninge koji na dvenom nivou nisu nimalo laki. Njen dugogodišnji  teniski trener Slavko Đurić , kao i kondicioni Vladan Tričković , za ovu mladu sportiskinju imaju samo reči hvale, istakavši da se radi o izuzetnom sportskom potencijalu. Bez obzira na njen hendikep koji je dobila sa svega  osam meseci starosti, ona se nosi sasvim sigurno i sa puno vere u sebe, što je dosada pokazala brojnim medaljama i ostvarenim rezultatima.

Foto: Vesna Jović

- Ovogodišnje Evropsko prvenstvo na Kritu okupilo je najbolje članove selekcija gluvih i nagluvih tenisera.  Organizatori su pokazali visok nivo profesionalnosti kao i svi učesnici koji su se nadmetali  za titulu najboljeg u muškom i ženskom singlu i mešovitom dublu. Staša je bila rešena zajedno sa nama iz tima da napravi dobar rezultat, jer smo puno radili. Najviše njenom zaslugom jer se  borila kao lavica, potpuno smirena u trenucima kada je to bilo neophodno u veoma teškim i napetim mečevima, ušla je u finale koje nismo očekivali - napominje dugogodišnji individualni trener Slavko Đurić.

Prekretnica da se dođe do ovako visokog plasmana na Evropskom prvenstvu za našu teniserku Stašu Srbulović bio meč sa Nemicom članicom Bundes lige koju je  primorala dobrom igrom  da preda meč ali i duel sa Francuskom teniserkom savladavši je na putu ka finalu.

Foto: Vesna Jović

Ova mlada tenisrka iz Bora koja nastupa uz podršku Beosporta i Wilson tima, vodećeg svetskog proizvođača sportske opreme za igre s loptom, trenutno je 24. na svetskoj listi teniserki u konkurenciji gluvih i nagluvih. Veliku podršku u svemu pruža joj porodica, koja od njenih prvih teniskih koraka ulaže mnogo truda i napora kako bi Staša uspela da pokaže sve što zna na teniskom terenu. A zna i može mnogo.

Foto: Vesna Jović

- Od malena je samouverena i ništa ne može da je poremeti. Za nju ne postoji ništa što bi je sprečilo da ostvari sve kada su njene obaveze u pitanju. I što se tiče školskih ali i posle nastave da ne dođe kući da se odmori , već da odmah nastavi sa treninzima - kaže za Informer ponosna majka Ivana Srbulović napominjući da je Staša pasionirani ljubitelj životinja za koje uvek nađe vremena . Pored tenisa najveća ljubav joj je konj Korona, njena kruna , kojeg je dobila kao rođendanski poklon i kojeg željno isčekuje da vidi nakon svakog takmičenja i teniskog turnira.

Ono što je sada ova mlada teniserka iz Bora zacrtala kao svoj primarni cilj je medalja na predstojećim Olimpijskim igrama  sledeće godine u maju u Brazilu, kojoj se svi unapred nadaju i veruju  kada je Staša Srbulović u pitanju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)
Društvo

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je danas puštanju u rad dela stanične zgrade Železničke stanice Novi Sad i najavio da će do kraja avgusta ili početkom setpembra biti završene sve druge stanice na brzoj pruzi između Novog Sada i Subotice, koja bi trebalo da bude puštena u saobraćaj najkasnije početkom decembra.

05.07.2024

16:30

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set