• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.08.2021

14:17

SRBIJA URUČILA PASOŠ ČUVARU GROBLJA NA ZEJTINLIKU! Veliko hvala Đorđu Mihailoviću!

printscreen Twitter

Vesti

SRBIJA URUČILA PASOŠ ČUVARU GROBLJA NA ZEJTINLIKU! Veliko hvala Đorđu Mihailoviću!

Podeli vest

Srbija ne zaboravlja svoje heroje

Generalni konzulat Republike Srbije u Grčkoj danas je uručio srpski pasoš Đorđu Mihailoviću, čuvaru srpskog vojnog groblja na Zejtinliku.

Ovim gestom je posle više decenija ispravljena nepravda i nagrađen jedan od simbola srpskog stradanja na Solunskom frontu.

Generalni konzulat Srbije objavio je i fotografije na svom Tviter nalogu, na kojima nasmejana starina dobija pasoš Srbije.

Deda Ðorđu, koji već više od pola veka čuva srpske grobove na Zejtinliku, srpski pasoš uručen je u prisustvu konzula Srbije u Grčkoj Dragane Glišić i konzula žerana Jasmina Milačić, objavilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uz zahvalnost Ðorđu Mihailoviću.

Mihailović decenijama obavlja posao čuvara na vojničkom groblju Zejtinlik, a nasledio ga je od oca Ðura, a on od njegovog oca Sava Mihailovica, solunskog dobrovoljca iz Grblja kod Boke Kotorske.

Deda Ðorđe je državljanstvo Srbije dobio u maju 2020. godine.

Rođen je 1928. godine, a 1. maja napunio je 93 godine.

Inače, za svoju dugogodišnju posvećenost odlikovan je Ordenom srpske zastave drugog stepena i Ordenom Svetog Save prvog stepena.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nada

pre 2 godine

Cikica jedva stoji na nogama i ako on nesto cuva ? Tamo niko nece skrnaviti spomenike ! Nama treba neko ko ce cuvati srpska groblja na Kosovu i Metohiji !

Miro

pre 2 godine

Čikica? On je čitav svoj život posvetio čuvanju i održavanju spomenika naših vojnika koji su dali svoje živote za Srbiju. Godinama je to radio bez ikakve nadoknade, bez priznanja, pasoša i svega ostalog. Da ne pominje ko je sve u tom periodu uživao po Dedinju. Čikica? Gospode Bože.

ZAvram

pre 2 godine

@nada! Несрећнице, јеси ли икада посетила Српско гробље у Солуну, звано Зејтинлик? Стиди се!

Secanje

pre 2 godine

Dobro se neko setio, da mu dodeli drzavljanstvo i pasos. Neka se javno kaze, ko je i kada to predlozio, a ko je i kada to odlucio? Da bar ostatak zivota provede kao Srbin, sa srpskim drzavljanstvom.

Vesti

TV

(VIDEO) Rusi bi mogli da upotrebe taktičko nuklearno oružje i bez Putinovog odobrenja u slučaju kolapsa fronta! Ko bude upravljao energentima - kontrolisaće svet!
Live TV

(VIDEO) Rusi bi mogli da upotrebe taktičko nuklearno oružje i bez Putinovog odobrenja u slučaju kolapsa fronta! Ko bude upravljao energentima - kontrolisaće svet!

Brojna žarišta trenutno postoje širom sveta. Jedna bukte, druga tinjaju, a treća se tek pripremaju. Kakva je situacija na frontu u Ukrajini, ali i na Bliskom istoku, kao i kakva ratna dešavanja se odvijaju širom planete komentarisali su ekspert za energetiku profesor dr Dragan Škobalj i Mihajlo Olujić iz Centra za društvenu stabilnost tokom gostovanja u "Ratu uživo".

16.08.2024

22:28

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

“Sonja Savić nije imala prava da sebi oduzme život, ljut sam na nju”! Petar Božović kroz suze govorio o svojim kolegama pa se dotakao i Vlaste Velisavljevića (VIDEO)
Kultura

“Sonja Savić nije imala prava da sebi oduzme život, ljut sam na nju”! Petar Božović kroz suze govorio o svojim kolegama pa se dotakao i Vlaste Velisavljevića (VIDEO)

Petar Božović je u okviru Jedinog pravog 48. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji bio gost promocije knjiga “Idemo dalje” autora Slobodana Stojanovića i “Mojih 500 glumaca” autora Zdravka Šotre na kojoj je govorio o zajedničkom radu sa najznačajnijim rediteljima, scenaristima ali i kolegama srpske kinematografije.

17.08.2024

07:15

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set