• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Djole dog

29.10.2021

13:15

Mama Stela se herojski borila za dve preživele bebe... Sad joj je potrebna vaša pomoć /FOTO/VIDEO/

Djole dog

Vesti

Mama Stela se herojski borila za dve preživele bebe... Sad joj je potrebna vaša pomoć /FOTO/VIDEO/

Podeli vest

Upoznajte Stelu, malenu ženkicu koja je dve i po godine živela u jednoj fabrici u Ćupriji

Novinari portala Djole dog su kontaktirali volontere iz Udruženja Ravno Štit iz Ćuprije da saznaju malo više o njoj. I napisali su priču, koju vam prenosimo u dogovoru sa njima.

Tu je došla kao štene, i u svom odrastanju zasržala se na istom mestu. Kako su napisali volonteri Udruženja Ravno Štit iz Ćuprije, tu se čak tri puta kotila i radnici fabrike uvek bi udomljavali štence, osim trećeg puta, kada su svi štenci oboleli od demodeksa.

Nakon par dana, volonteri su otišli na lokaciju i ugledali mamu sa dva šteneta u užasnom stanju.

Foto: Djole dog

Steline bebe

Njene ostale četiri bebe već su bile uginule. Da li su im tabletice protiv parazita i simpariku. Međutim, volonteri dalje pričaju, u međuvremenu ih je rukovodstvo fabrike prijavilo opštini, a opština Zoohigijeni. Rekli su da da moraju biti uklonjeni jer su bolesni.

Iz Udruženja kažu da su još jednom otišli u fabriku, razgovarali sa licem zaduženim z azaštitu čovekove okoline i postigli navodni dogovor da ih neće dirati dok im volonteri ne obezbede siguran smeštaj.

Foto: Djole dog

Stela i beba

 

Sa Zoohigijenom uspeli su da dogovore preuzimanje mame i njene dece iz fabrike. Dobili su jednu prostoriju na korišćenje koju su sredili samo za njih. I onda je počela borba, terapije, kvalitetna hrana, lekovi. Apetit im nije nedostajao, grabile su se za hranu, sve tri. Mama Stela bila je izuzetno osetljiva, sa savijenim repićem bi hodala unazad i stajala ispred svojih štenaca, brinula se za njih i imala potrebu da ih zaštiti. Volonteri kažu da se odmah videlo da je prelepa i prepametna, njene oči su rekle sve.

Foto: Djole dog

Štene sa demodeksom

Danima se nisu odvajale jedna od druge, mama ih je čuvala kao da su tek rođeni i potpuno bespomoćni. prostor u kojem borave nisu napustile dugo. Verovatno im je prijala toplota, hrana i mir, nešto što su toliko priželjkivale.  Uz upornost, nastavak terapije i brigu o njima , Stela i njene bebe Kiki i Nera počele su da se oporavljaju . Polako je dlaka počela da sija, nije više bilo one suve kože pune peruti, sa opalom dlakom, pretvorile su se u prave lepotice. Volonteri pišu da je i njihov karakter došao do izražaja sa boljim zdravljem.

 

 

Mamu Stelu opisali su kao oličenje dobrote, odanosti, privrženosti, majčinstva, sve najlepše osobine ovog sveta je sakupila i zadržala u svom mini telu. 

Foto: Djole dog

A Kiki i Nera su sve nasledile od nje, sve su učile dok su odrastale. Kiki je niža, opasnije i spremnija, dok je Nera dugonoga, nežna i oprezna. 

Foto: Djole dog

Zdrave i spremne za dom pun ljubavi

 

Sve do jedne su izlečene, vakcinisane i zaštićene od parazita, sterilisane. i sve imaju, samo nemaju slobodu, u toj sobi sa početka naše priče borave i dan danas, osam meseci kasnije.

Žive u polumraku, jer drugačijeg prostora nigde nema, izlaze na sat vremena, istrče se i vrate nazad.

Foto: Djole dog

Okice govore sve

Zbog svega toga, njima je preko potreban, novi, drugačiji život i malo radosti. Da samo osete da su voljene, da borave na suncu koliko god požele da udahnu svež vazduh, zatrče se u zagrljaj svom čoveku.

Ne traže puno, smao je potrebno da se pojavi neko pravi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set