• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

18.12.2021

12:58

ZA POLA SATA VATRENA STIHIJA UZELA IM SVE! Sudbina koja se poigrala s Milićima, uskoro bi mogla DA IM SE NASMEŠI/FOTO/

RINA

Vesti

ZA POLA SATA VATRENA STIHIJA UZELA IM SVE! Sudbina koja se poigrala s Milićima, uskoro bi mogla DA IM SE NASMEŠI/FOTO/

Podeli vest

Vatrena stihija pre nekoliko meseci odnela je porodici Milić sve što su vrednim trudom i namicanjem dinar na dinar skupljali godinama.

Njihov dom je za samo pola sata poptuno izgoreo, a od pokućstva im nije ostala ni kašika. Od tada su svi članovi ove porodice smešteni u Sigurnoj kući, ali izgleda da će ih sreća pogledati do Božića kada će uz pomoć humanih donatora i gradskog rukovodstva u Čačku biti izgrađena kuća.

"Naš Pukula dobija novi krov nad glavom, novu kuhinju, trpezariju, spavaće sobe i dnevni boravak. Sve ono o čemu je sanjao od onog trenutka kada se sudbina poigrala sa njegovom porodicom. Nadam se da ćemo stići do Božića konačno da ga uselimo. Uspeli smo da našem sugrađaninu sagradimo dom, da svoje dane ne provodi više u sigurnoj kući. Kuća je sagrađena brzo, podignuta je krovna konstrukcija, sada nam sledi sledeći korak, a to je da prikupimo sredstava za opremanje prostorija kao i stolarije", kazao je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

Foto: RINA

 

Pored zgarišta stare kuće nikla je nova iz temelja, a Milići će, kako kažu, zauvek biti zahvalni dobrim ljudima koji su čuli njihove vapaje, jer nisu tražili mnogo, već samo utočište za decu i šestoro unučadi.

"Meni i mojoj porodici bila je dovoljna jedna sobica, kako bi se sklonili sa vetra i kiše. Ne želim da iko prođe kroz ono kroz šta nas je nas život vodio. Možda je ovo i Božiji znak, da treba imati vere u ljude koji su spremni da pomognu", rekao je za RINU Predrag Milić Pikula.

Foto: RINA

 

I pred nevoljom koja je zadesila ovu nejaku porodicu, nisu klonuli duhom, svakodnevno su dolazili na zgarište svog nekadašnjg doma sakupljajući ostatke.

"Sve je zbrisano za pola sata, jedva smo glave na ramenima sačuvali, ostali su samo goli i garavi zidovi. Moja ćerka je sa unicima došla da prespava kod nas, kada je izbio požar, nalazila  se u kupatilu, u pola noći mogla su deca da izgore, sam Bog nas je žive sačuvao", dodao je Pikula.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ZAJEDNO SMO JAČI! Meštani Kurjača pomažu Vladici da sagradi novu kuću!
Srbija

ZAJEDNO SMO JAČI! Meštani Kurjača pomažu Vladici da sagradi novu kuću!

Vladicu Vasiljevića (55) iz sela Kurjača u Opštini Veliko Gradište, nedavno je zadeslila velika nesreća. Zbog dotrajale elektro instalacije u trošnoj kući u kojoj je živeo sam, došlo je do paljenja i kuća mu je izgorela do temelja. I pored brze reakcije vatrogasaca i svih meštana sela koji su pritekli u pomoć, stara gradnja nije izdržala

06.09.2021

14:09

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set