• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer

30.12.2021

14:44

ON NAM JE JEDINO DETE! Ima 20 kila i bolestan je... Potresne reči oca malog Nikole iz Bora!

rtv Bor

Vesti

ON NAM JE JEDINO DETE! Ima 20 kila i bolestan je... Potresne reči oca malog Nikole iz Bora!

Podeli vest

Ne zameram komšijama, šta ću... Tako je to danas, nikoga više nije briga za najbliže komšije. Život teče dalje, verujem da onaj odozgo gleda sve,kaže Zdenko Smolović iz Bora, nakon šte je juče, na zahtev većine stanara zgrade u kojoj živi, uklonjena rampa podignuta zbog Zdenkovog sedmogdišnjeg sina Nikole koji je oboleo od cerebralne paralize

Naime, da bi malom Nikoli olakšali detinjstvo, a roditeljima ublažili tešku muku, Grad Bor je u avgustu mesecu počeo sa postavljanjem rampe na ulazu u zgradu, nakon što im se porodica Smolović obratila za pomoć. Građevinski inženjeri su predložili rampu koja prema pravilniku ispunjava sve standarde. Međutim, kako Zdenko kaže, već posle dva dana došlo je do problema:

- Rampa je postavljena u avgustu. Dva dana su bili radovi i onda su obustavljeni jer su se stanari pobunili. Nije im se sviđala rampa jer im je navodno bio zatvoren prolaz i nisu imali dovoljno mesta da prođu. Međutim, ta rampa nije bila završena. Trebalo je da se stavi još zaštitna ograda i guma i da se osigura rampa. Da su sačekali da bude završena bilo bi drugačije, svi bi mogli da je koriste. Ali, eto, ispalo je da im se ona ne uklapa u ambijent.

Čak 21 od 31 porodice je stavila svoj potpis za uklanjanje rampe, koja je juče i zvanično uklonjena.

- Ta rampa je prebačena kod drugog čeoveka kome je potrebna, tako da je, srećom, bar neko koristi. Mi smo ostali u kontaktu sa opštinom. Obećali su nam da ćemo posle praznika ponovo pokušati da nađemo rešenje. Moraćemo da tim povodom ponovo organizujemo sastanak sa stanarima - kaže Zdenko i dodaje da nije lako Nikolu u kolicima dizati uz stepenice, ali su supruga i on navikli.

- On nam je jedino dete. Ima 20 kila, i s obzirom da ima cerebralnu paralizu, može da hoda samo oko 10 metara, i to uz pridržavanje. Nije nam lako uz stepenice, ali šta ćemo... Ne mogu da se ljutim ni na koga, nisam takav čovek. Valjda onaj odozgo vidi sve - zaključuje Nikola.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set