• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K.R.

12.02.2022

15:27

LUDI KAMEN ZA SVAČIJI DŽEP! U Kragujevcu otvoren Sajam venčanja, skupo jeste, ali kad se hoće SVE SE MOŽE (VIDEO/FOTO)

K.R.

Vesti

LUDI KAMEN ZA SVAČIJI DŽEP! U Kragujevcu otvoren Sajam venčanja, skupo jeste, ali kad se hoće SVE SE MOŽE (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Svi koji su rešili da prihvate izazov i da u ovo vreme epidemije prevaziđu sve poteškoće i stanu na "ludi kamen", imaju priliku da sve što im treba nađu na jednom mestu. Sajam venčanja u Kragujevcu je okupio butike, ugostitelje, poslastičare, dekoratere.

Mima Mićević je jedina iz Kragujevca, a i najmlađa u poslu sa venčanicama... Započela je da radi to što voli u najteže vreme.

- Zbog epidemije svima ide lošije, ali ja sam dizajnirala nekoliko modela, i otvorila salon "Mica". Sada su u trendu šljokice, mlada mora da sija, da "blješti". Moja venčanica "princeza" je sva u šljokicama, i košta 400 evra. Traže se i venčanice sa led diodama, pune se na usb, i onda mlada stvarno svetli, priča Mima...

Foto: K.R.

 

Posebnu ulogu imaju dizajneri, i oni koji zbog  proslava na otvorenom, koje su uzele primat zbog epidemioloških mera, organizuju takve hepeninge.

Svojom postavkom pleni "Bajka by tico design" iz Aranđelovca. Tijana Simikić je arhitekta, ali se bavi organizovanjem proslava.

- Imamo različite postavke i stilove. Sve je naš dizajn. "Rajska vrata", lusteri, svetiljke, a hit su "svetlucavi zidovi" sastavljeni od hiljada pločica... Imamo i naše posebne tanjire, escajg... Čak i svoje torte i kolače, koji se uklapaju u stil, kaže Tijana, koja je i prvak Srbije u plesu. Zato mladencima poklanja besplatne časove za njihov prvi ples.

Foto: K.R.

 

Dok devojke razgledaju venčanice, i prateće elemente i ukrase koji mladin izgled dovode do savršenstva, muškarci su više zainteresovani za ugostitelje.. Jer, džabe je veselje bez dobrog zalogaja.

Hit su "vrata Raja"  napravljena od specijaliteta za predjelo... Šarenilo boja, mirisa i ukusa mame bez greške..

- Dekorativno je, ali i bogato... Enterijer od predjela košta 40.000 dinara, ali je dovoljan za 50 ljudi. Popularna je i fontana od šampanjca, ima 48 čaša i košta 130 evra. Sve više se traži da se sve servira u spoljašnjem ambijentu, priča Mikica Milovanović, vlasnik keteringa "Kvart".

Muškarcima je i oblačenje manji problem. Vladimir Stojimirović drži butik "Atrijum fashion",i oblači mladoženje od glave do pete. Njihovo je samo da ponesu gaće.

Foto: K.R.

 

- Da se neko obuče u "top kvalitetu" - kožni kaiš i cipele, pamučna košulja, trodelno odelo, kravata, maramica, čarape, potrebno je oko 25.000 dinara. U modi su karirani modeli, a boje zavise od sezone. Zimi su pastelne i tamnije, leti svetlije, boje lana, bež, svetlo plava, objašnjava Vladimir. 

Trešti muzika, sve podseća na pravu svadbu

Dok posetioci razgledaju, a odlučniji i isprobavaju modele, sajamska atmosfera podseća na svadbu... Sa bine trešti muzika, igra se kolo... Šumadija je vesela, vidi se odmah. 

I, naravno, bez torte nema ni venčanja. "Bioled" ih radi posebno za svadbe, a mladenačke idu i do 20 kilograma težine. Računa se da je 120 grama dosta za jednog gosta, a kilogram košta 1.400 dinara. Pa sračunajte. Tu su i kolica sa sladoledom, koja sa 30 kilograma ledene poslastice, za kupce torte, koštaju sa popustom 350 evra. 

Foto: K.R.

 

Najskuplja venčanica na sajmu košta 2.800 evra. Ona je delo poznate dizajnerke i modne kreatorke Valentine Dukić, koja je dizajnirala modele za izbore mis Sveta, Srbije, Crne Gore. 

- To je asimetrična haljina, unikatna, ima četiri vrste čipke i ukrašena je Svarovski kristalima. Šlep je dugačak tri metra. Iznajmljivanje ove venčanice košta 900 evra, kaže Valentina. 

Sajam venčanja je bio hrabar potez, za organizatore, koji su se odlučili da ga otvore uprkos krizi zbog epidemije. Uspeo je, jer ima još hrabrijih - to su parovi koji žele da krunišu svoju ljubav i u teško vreme. A kad se hoće, sve se može. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set