• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

22.02.2022

14:56

KIKINDA DOBIJA RITEJL PARK! U najavi nova radna mesta i birana roba za najzahtevnije kupce

Informer

Vesti

KIKINDA DOBIJA RITEJL PARK! U najavi nova radna mesta i birana roba za najzahtevnije kupce

Podeli vest

Reč je o blizu 6 hektara neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta na potezu od restorana „Lovac“ u Kikindi prema prodavnici „Univerexport“, gde bi trebalo da bude izgrađen ritejl park.

Kikinda bi naredne godine mogla da dobije prvi ritejl šoping park čime će se pridružiti gradovima u Srbiji koji građanima nude posebno iskustvo kupovine u tržnom centru na otvorenom. Jednoglasna odluka odbornika iz redova vlasti i opozicije na sednici Skupštine Grada Kikinde samo je početak daljih aktivnosti koje predstoje u budućem periodu. Ritejl park trebalo bi da nikne u Distričkoj ulici na površini od 59. 364 kvadratnih metara koje će Grad ponuditi na prodaju u javnom oglasu, sa početnom cenom od 178.092 evra i plaćaće se odjednom.

Foto: V.N.

 

- Rok za podnošenje prijave je 30 dana od momenta objavljivanja javnog oglasa, a rok za ponuđača je 60 dana kada treba da uplati sredstva. Procenu zemljišta obavio je ovlašćeni procenitelj Ministarstva finansija. Razgovori sa potencijalnim investitorima koji već imaju ritejl parkove u Srbiji , od kojih su četiri sa stranim poreklom kapitala, svedoče da imaju ozbiljnu nameru za izgradnju takvog objekta u Kikindi- rekao je Saša Tanackov, član Gradskog veća za privredu i investicije.

Gradonačelnik Nikola Lukač izjavio je da se očekuje da objekat privuče veliku pažnju ljudi iz okruženja i regiona, ali i otvori mogućnost zaposlenja Kikinđana.

Foto: V.N.

 

- Otvoriće se značajan broj novih radnih mesta za sugrađane. Takođe, jedan od preduslova prilikom razgovora sa potencijalnim investitorima bio je da se u okviru objekta otvori i bioskop koji Kikinda nema više od deset godina. Cilj je da se upotpune sadržaji sa mlade, ali i decu izgradnjom novih igrališta- istakao je Lukač i izrazio očekivanje da će već početkom naredne godine Kikinda imati izgrađen ritejl park.

Šta je Ritejl park?!

Moderan prostor za kupovinu i zabavu nudi odličnu ponudu internacionalnih i regionalnih brendova, a sve prodavnice imaju direktan ulaz sa centralnog parkinga koji ima veliki kapacitet mesta za parkiranje automobila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set