• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesna Jović

28.02.2022

13:33

Opšta bolnica u Požarevcu dobila opremu vrednu milion evra! Od danas u upotrebi nov skener, rengen aparat i sanitetsko vozilo!

Vesna Jović

Vesti

Opšta bolnica u Požarevcu dobila opremu vrednu milion evra! Od danas u upotrebi nov skener, rengen aparat i sanitetsko vozilo!

Podeli vest

Adekvatno i kvalitetnije pružanje zdravstvenih usluga u Požarevačkoj Opštoj bolnici u narednom periodu omogućeno je zahvaljujući dobroj sinergiji lokalne zajednice, nadležnog Ministarstva zdravlja i nadležnih u ovoj zdravstvenoj ustanovi. U predhopdne tri godine u samo opremanje bolnice lokalna samouprava u Požarevacu uložila je oko 300 hiljada evra

Dodatnih milion evra uloženo je u kupovinu novog skenera, rengen aparata i novog sanitetskog vozila koje će od danas biti u upotrebi, rekao je Zlatibor Lončar, ministar zdravlja u Vladi Srbije .

- Ovo je svakako nešto što će u mnogome još više  pospešiti rad medicinskog osoblja, ali za njihovu upotrebu je neophodno imati i stričan kadar.U Požarevačkom zdravstu je u predhodnih nkoliko godina posao pronašlo 160 lekara i medicinskih sestara i  sa njihovim  usavršavanjem, specijalizacijama i zapošaljavanjem će se nastaviti i u budućnosti. Lično sam želeo da dođem u Požarevac i uverim se imali ko u ovom trenutku da radi na novim aparatima - naveo je Lončar.

Foto: Vesna Jović

Postojeći skener aparat koji je star više od 15 godina biće u fiunkciji za kovid bolesnike ,kako bi se pružala brža i efikasnija dijagnostika  a nov savremen rengen aparat koji je inače drugi takve vrste u Srbiji, biće u funkciji  i dostupan  ostalim pacijentima od danas.

- Nama su ovi aparati od izuzetnog značaja. U vreme pandemije nekako smo uspeli da održimo rad u zelenoj zoni bolnice, porodilištu i onkološkom delu  a  ono što predstoji da obučimo i mlađi kadar za rad na novim aparatima kako bi se novi skener iskoristio u punom kapacitetu i pacineti više nebi slali u druge tercijalne bolnice na lečenje - rekao je dr Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice u Požarevcu.

Inače do kraja marta meseca očekuje se otvaranje novog dela Požarevačke gradske bolnice koja po svojoj opremljenosti niučemu ne zaostaje za Kliničkim centrom u Beogradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Solo

pre 2 godine

Pazite da to novo Sanitetsko vozilo vozac ne koristi za prevoz kokoski,jaja,sira i kajmaka za pijacu na kojoj radi povremeno...Hmm

Vesti

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!
ZAPAD U NEVERICI

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!

Stotine hiljada Ukrajinaca beže iz Evropske unije (EU) u Belorusiju, tražeći sigurnije okruženje od onog koje su očekivali u „prosperitetnoj“ Evropi . Ova migraciona kretanja ukazuju na promene u percepciji EU kao sigurnog utočišta, a to je pitanje koje je izneo beloruski ministar spoljnih poslova, Maksim Riženkov, na zasedanju Ujedinjenih nacija (UN).

06.10.2024

10:40

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set