• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: LJ.S.

10.03.2022

13:50

BAHATI VOZAČI BRUKAJU PROKUPLJE! Vozila ostavljaju gde stignu, ne mare što blokiraju Hitnu pomoć i vatrogasce (FOTO)

LJ.S.

Vesti

BAHATI VOZAČI BRUKAJU PROKUPLJE! Vozila ostavljaju gde stignu, ne mare što blokiraju Hitnu pomoć i vatrogasce (FOTO)

Podeli vest

Vozila hitne pomoći i vatrogasnih ekipa često upadaju u problem, jer ne mogu da intervenišu, zbog nepropisno parkiranih vozila na ulazu u Pešačku zonu u centru Prokuplja

Kako u ovoj ulici, koja je zatvorena za saobraćaj, ima puno zgrada, lokala, u više navrata su hitne službe imale muke da dođu do mesta na kojima je potrebno da intervenišu.

Tako su i danas, vatrogasci ušli u Pešaku zonu, kako bi ugasili požar koji je izbio na jednoj strujnoj kutiji i pretio da se proširi na zgradu i lokale, ali su pri povratku zarobljeni u Pešačkoj zoni, jer je neko parkirao automobil na nedozvoljenom mestu, odnosno izlazu.

Iako postoji znak da je tu parkiranje zabranjeno, slaba vajda, građani ga ignorišu, a policija dolazi samo po pozivu. Tako se upalo u začarani krug, u kojem obični građani mogu da izvuku deblji kraj.

- Ovo je strašno. Ne razumem kako neko može da se parkira baš na prlazu, pored rampe za Pešaku zonu i da ode. Svakodnevno sam ovde i znam koliko muke imaju ekipe Hitne pomoći, koji često i pešice nose pacijente, jer ne mogu da priđu- kaže Prokupčnin, kji ima lokal nedaleko od rampe.

I u današnjm slučaju, vatrogasci su čekali da nesavesni građanin pomeri vozilo, ali kako se on nije pojavljivao, pokušali su da izađu na suprotnu stranu ove ulice, koja je u dužini od 200 metara zatvorena za saobraćaj.

Foto: LJ.S.

Blokirani vatrogasci

- Oni ne mogu da čekaju, kao ni vozila hitne, da se neko smiluje da dođe. Šta da imaju drugu intervenciju, koja je hitna? Razmišljamo da se zvanično obratimo policiji i tražimo da sankcioniše, kako zakon i nalaže, sve one koji ne poštuju pravila i ugrožavaju bezbednost-kaže prodavac u jednom od lokala kraj samog prolaza.

Ovoga puta saobraćajna policija je, verovatno po pozivu, izašla na teren, ali nam nije poznato da li je kažnjen vozač zbog neprpisnog parkiranja.

Mnogi krive i lokalnu samoupravu koja je pre godinu dana postavila tu rampu, ali u Javnom komunalnom preduzeću „Hammeum“ kažu da ne bi bilo problema da se poštuje zakon.

- Ključeve od rampe, koja je na žalost polomljena od strane nn lica, imaju i vatrogasci i hitna služba. Ideja je i bila da se njima obezbedi nesmetan prilaz, ali očigledno da to nije bilo dovoljno- potvrdili su nam u ovom preduzeću.

Sada je na sabraćajnoj policiji da reaguje, jer je nepropisno parkiranje u njihovoj nadležnosti, a građani upozoravaju da problem mora da se reši, jer može neko da strada, ako vatrogasci i hitna ne mogu zbog nepropisno parkiranih automobila da stignu na vreme.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set