• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rina

26.03.2022

08:05

DEDA ŽARKO ŽIVI NA DRVETU! Nesvakidašnji prizor na Šarganu oduševio mnoge (FOTO)

RINA

Vesti

DEDA ŽARKO ŽIVI NA DRVETU! Nesvakidašnji prizor na Šarganu oduševio mnoge (FOTO)

Podeli vest

Žarko Nešovanović duže od deset godina tokom letnjih dana spava na jabuci

Nije retkost da ljudi u penziji reše da se isele iz grada i mirne dane provedu u prirodi. Najčešće odlaze u vikendice po selima, ali Žarko Nešovanović otišao je korak dalje i iz svoje kuće preselio se na obližnje drvo. Krošnja jabuke postala je njegov novi dom , na kojoj je napravio pravu pravcatu kuću u kojoj može da odmara.

Foto: RINA

Žarko preko letnjih dana živi na drvetu

- Od proleća do jeseni ja sam na drvetu. Dok je trajala zima bio sam u kući, ali čim krenu lepi dani ja se vraćam u moje omiljeno mesto prebivališta, iako je kućica mala oko nje uvek ima posla. Ideja je nastala sasvim slučajno, zahvaljujući višku slobodnog vremena. Napravio sam kućicu da mogu da odmaram, ali ne samo ja već i moja supruga - priča za RINU Žarko.

Malu kućicu opremio je u potpunosti, i kako kaže, dovoljno je samo da donese ćebe i spava kao gospodin na visini zadatka. Iako ju je gradio i za svoju lepšu polovinu, ona mu se na krošnji jabuke ne pridružuje baš tako često.

Foto: RINA

Crkvu u dvorištu napravio sam

- Moja gospođa obiđe samo da vidi da li me je vetar preko noći odneo, jer ovde sever može dobro da zaljulja. Šalu na stranu, ja vam ne mogu objasniti kakav je osećaj kada se ranom zorom probudite i čujete crvkut ptica, odmorni za nove pobede - kazao je Žarko.

On duže od deset godina tokom toplih dana spava na jabuci. Njegova kućica nalazi se na planini Šargan i kaže da će tu boraviti dok god ga zdravlje bude služilo. Napravljena je od čvrstog materijala i izuzetno stabilna. Međutim, ovo nije jedina "građevina" koju je sagradio na drvetu.

Foto: RINA

Deda Žarko spava u kući na drvetu

- Napravio sam za mog unuka jednu malu kućicu koja mu služi kao učionica za vreme letnjeg raspusta, gde uči biologiju i geografiju. Pored toga iako sam bio Titovo vojno lice sagradio sam minijaturnu crkvu sa zvonikom, kada u nju dolazim da se pomolim ja prvo pozvonim - dodao je Žarko.

Ali, patent kojim se ovaj planinac diči svakako je bazen u koji je instalirao jedinstven način grejanja i ima tople vode preko čitavog leta.

- Ja sam osmislio to solarno grejanje još pre dvadeset godina koje i danas radi. U svako doba dana i noći možeš se kupati bez problema. Pomoću cevi koje upumpavaju vodu u sistem, a onda preko tajmera se motor aktivira i dostiže temperaturu banjske vode i to je idealno naročito za nas starije koji želimo da se podmaldimo - kaže kroz osmeh ovaj domišljati penzioner.

Foto: RINA

Bazen

Sada kad su temperature sve veće, Žare u predvečerje uzme ćebad, jastuke i noći provodi pod otvorenim nebom. Tu se odmori, kako kaže, za sve pare i nadiše čistog vazduha koji duva sa tri pranine Zlatibora, Tare i Šargana.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set