• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

26.03.2022

12:54

VRATITI DOSTOJANSTVO BELIM MANTILIMA! Inicijativa dr Prunića da svi nose bele uniforme

V.N

Vesti

VRATITI DOSTOJANSTVO BELIM MANTILIMA! Inicijativa dr Prunića da svi nose bele uniforme

Podeli vest

Anesteziolog i pomoćnik direktorke Opšte bolnice u Kikindi, dr Vladimir Prunić, pokrenuo je inicijativu da svi zdravstveni radnici u toj ustanovi nose bele uniforme, zbog čega će uskoro biti otvoren donatorski račun na koji će moći da se uplate proizvoljni novčani iznosi u tu svrhu

Beli mantil, kao simbol čistoće, svežine, bezbednosti i profesionalnosti, u kikindskoj Opštoj bolnici ne nose svi zdravstveni radnici.

Nasuprot tome, mogu se videti i zelene, plave ili neke koje samo nalikuju medicinskoj uniformi, jer bolnica nikada nije imala sredstava da ih obezbedi svim zaposlenima. Zdravstveni radnici i pomoćno osoblje sami nabavljaju ili kupuju radne mantile,  pa je otud inicijativa pomoćnika direktorke bolnice dr Vladimira Prunića naišla na veliko odobravanje kolega.

- Smatram da bi ovom inicijativom vratili dostojanstvo zdravstvenim radnicima, a ujedno bismo delovali ozbiljnije, lepše, profesionalnije, čistije, što bi uticalo na čitavo shvatanje medicinske profesije i na kredibilnost zaposlenih. Sada dosta zdravstvenih radnika i pomoćnog osoblja nosi svoje pantalone, suknje, majice, šarene čarape. Moja ideja je da zdravstveni radnici nose bele, spremačice sive, a tehničko osoblje plave uniforme - navodi dr Prunić. 

Cena jedne uniforme iznosi oko 3.500 dinara, a u bolnici je 520 zaposlenih radnika-doktora, medicinskih sestara , tehničkog osoblja, dok su za nošenje uniformi izuzeti zaposleni u radnoj zajednici. 

- To znači da bi nam trebalo oko 350 uniformi čija je ukupna vrednost milion i i po dinara. Pozivam sve građane koji su u mogućnosti da se priključe akciji i doniraju iznos po želji. Time će doprineti da svi izgledamo jednako, ali da i na taj način pokažemo odgovornost i autoritet - ističe dr Prunić.

O važnosti belog mantila, koji sa sobom nosi odgovornost, uči se još u prvom razredu srednje Medicinske škole, na smeru medicinska sestra-tehničar, ali to su mnogi danas zaboravili, kaže naš sagovornik.  

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set