• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

13.04.2022

17:10

KLIZIŠTE PRETI VELIKOJ KRUŠEVICI! Na pomolu rešenje problema za oko 220 domaćinstava

R.B.

Vesti

KLIZIŠTE PRETI VELIKOJ KRUŠEVICI! Na pomolu rešenje problema za oko 220 domaćinstava

Podeli vest

Ovaj problem toliko je narastao da su blokirane gotovo sve seoske saobraćajnice, selo je odvojeno na dva dela, a obustavljen je i autobuski prevoz, pa se oko 660 meštana na razne načine dovija kako da iz sela stigne do prvog autobuskog stajališta i da se po povratku iz grada vrati u selo.

Grad Kreuševac je preko Sektora za vanredne situacije počeo radove na sanaciji Barskog potoka , a predstoji i regulacija ostalih vodotokova.

Ovo mesto danas su obišli gardonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, sa zamenikom Aleksandrom Jovanovićem, direktorka JKP,,Kruševac,, Snežana Radojković i Dušan Todorović iz Sektora za vanredne situacije garda Kruševca.

Foto: R.B.

 

Vrednost radova koje izvodi Javno komunalno preduzeće u ovoj fazi je oko 20 miliona dinara, a završetak radova očekujue mse do kraja aprila. Predstoje I radovi na sanaciji ostalih potoka, što je preduslov za sanaciju klizišta i rešavanje putne infrastrukture ali i višegodišnjeg problema autobuskog prevoza.

- Na zahtev meštana Velike Kruševicee krenuli smo u izradu ova dva prelaza,a nakon toga počećemo I sa prripremama za trajnu sanaciju klizišta. Sredstva su izdvojena iz budžeta Grada, preko Operativnog plana zaštite vodotokova Sektora za vanredne situacije grada Kruševca, a radove izvodi JKP,,Kruševac,, .

Foto: R.B.

 

Na ovaj način spojila bi se oba dela sela i omogiućilo nesmetanmo odvijanje saobraćaja. Izjavila je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set