• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.T.

23.04.2022

13:28

OPREMLJEN HILANDARSKI KUTAK U VRANJU (FOTO)

Slađana Tasić

Vesti

OPREMLJEN HILANDARSKI KUTAK U VRANJU (FOTO)

Podeli vest

Postavljanjem slika i fotografija svetogorskog manastira Hilandar i dokompletiranjem nameštaja ambijentalno je zaokružena još jedna celina vranjske biblioteke “Hilandarski kutak”

Na policama kutka nalazi se 828 knjiga i 34 broja različitih periodika i časopisa, dar biblioteke manastira Hilandar

Po rečima Zorana Najdića, direktora Javne biblioteke “Bora Stanković”, osim religijskih i teoloških, zastupljene su i knjige iz oblasti psihologije, filozofije, društvenih i prirodnih nauka, zatim primenjenih nauka, umetnosti, arhitekture, jezika, lingvistike i književnosti. 

Takođe, zastupljena su i izdanja koja se bave muzikom i sportom. Svi naslovi dostupni su čitaocima i moći će da se koriste u čitaonici biblioteke.

Foto: Slađana Tasić

 

Knjige je vranjskoj biblioteci sredinom februara lično uručio iguman manastira Hilandar arhimandrit Metodije. 

Bio je to svojevrsni praznik kako za biblioteku, tako i za sam grad, a svečanosti su pored direktora biblioteke Zorana Najdića, prisustvovali i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, zamenica gradonačelnika Zorica Jović sa saradnicima, episkop vranjski Pahomije, mati Jefremija, igumanija manastira „Sveti Stefan“ u Gornjem Žapskom i mnogobrojne zvanice.

- Nadam se da će čitaoci kroz ove knjige moći da osete blagoslov koji smo želeli da podelimo. 

- Potrudićemo se da za vašu biblioteku obezbedimo još neka naša nova izdanja, ali i druge knjige koje budemo imali mogućnosti da vam pošaljemo, jer nam je želja da se ovaj poduhvat produži u budućnosti – poručio je arhimandrit Metodije. 

Foto: Slađana Tasić

- Naša biblioteka bogatija je za još jedno odeljenje. “Hilandarski kutak”, sa blizu 900 knjiga i rukopisa, sada je na raspolaganju Vranjancima. 

Iskreno se nadam da ćemo zajedno nastaviti da obogaćujemo knjižni fond “Hilandarskog kutka” i jačamo našu duhovnu povezanost. 

Da zajedno činimo dobra dela, u duhu pravoslavlja - rekao je tom prilikom gradonačelnik Milenković, na čiju je inicijativu i oformljen ovaj kutak.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set