• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Jović

14.05.2022

15:58

STAŠA JE PONOS BORA! Na Olimpijskim igrama za gluve i nagluve u Brazilu postigla zavidan uspeh, NJENO VREME TEK DOLAZI

Privatna arhiva

Vesti

STAŠA JE PONOS BORA! Na Olimpijskim igrama za gluve i nagluve u Brazilu postigla zavidan uspeh, NJENO VREME TEK DOLAZI

Podeli vest

Reprezentativka Srbije u tenisu za gluve i nagluve , Boranka Staša Srbulović (18) na Olimpijskim igarama održanim u Brazilu osvojila je peto mesto u singlu. Ona je druga Boranka koja je u istoriji Olimpijskih igara otišla na ovo prestižno takmičenje

,,Veoma sam zadovoljan. Ovo je veliki uspeh za nas i Stašu koja je mlada , tek je vreme pred njom kada će tek nizati sve bolje i bolje rezultate. Ona je vicešampionka Evrope i 13. na svetu gluvih i nagluvih trenutno, njen plasman posle Olimpijade na ATP listi trebalo bi da se poboljša.

Veoma sam ponosan na nju jer je kao i uvek pokazala koliko je borbena i srčana devojka i koliko uvek daje sve od sebe . U četvrtfinalnom meču izgubila je od prvog nosioca i ovogodišnje finalistkinje Chia Wen Lin, inače pobednice predhodnih Olimpijskih igara 2017. godine u Samsunu i osvajača srebrne medalje na ovogodišnjim OI u Brazilu.

Foto: Privatna arhiva

 

Međutim i osvojenim petim mestom Staša je izborila mesto među osam najboljih koji su se kvalifikovali za naredne Olimpijske igre u Tokiju 2025. godine a ujedno i za Svetsko prvenstvo koje će biti organizovano sledeće godine, ponosno ističe trener Slavko Đurić koji je uz kondicionog trenera Vladana Tičkovića prezadovoljan kako učešćem tako i postignutim rezultatom mlade teniserke iz Bora.

Inače, Staši kod koje je sa svega osam meseci starosti došlo do obostranog teškog oštećenja neuralnog senzora sluha, ne smeta da niže uspehe i pobede i ponosno brani boje srpske zastave. Tako je bilo i ovoga puta u Brazilu.

Foto: Privatna arhiva

 

,, Zadovoljna sam. Ovo je veliki uspeh stići do ovakavog takmičenja , poturdiću se da na svakom narednom budem još bolja, poručuje za Informer ova mlada i veoma ambiciozna, uspešna sportistkinja.

Koliko voli tenis i koliko mu se predaje , svedoči da joj nikada ne pada teško da najviše vremena provodi na teniskom terenu. Pa je tako od roditelja nedavno dobila nesvakidašnji poklon, sopstveni teniski teren.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)
Društvo

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je danas puštanju u rad dela stanične zgrade Železničke stanice Novi Sad i najavio da će do kraja avgusta ili početkom setpembra biti završene sve druge stanice na brzoj pruzi između Novog Sada i Subotice, koja bi trebalo da bude puštena u saobraćaj najkasnije početkom decembra.

05.07.2024

16:30

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set