• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.05.2022

16:06

HITNO UPOZORENJE RHMZ! Spremite se za GRAD I OLUJNI VETAR! U narednih sat vremena na udaru OVI DELOVI Srbije!

Vesti

HITNO UPOZORENJE RHMZ! Spremite se za GRAD I OLUJNI VETAR! U narednih sat vremena na udaru OVI DELOVI Srbije!

Podeli vest

U Srbiji je danas u većem delu zemlje na snazi narandžasti meteolaram, a meteorolozi upozoravaju na vremenske nepogode

Republički Hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) je najavio da se u narednih sat vremena u Vojvodini, na zapadu i jugozapadu Srbije lokalno očekuje kiša uz kratkotrajne pljuskove praćene grmljavinom i jakim vetrom.

RHMZ je ranije objavio i upozorenje za područje Srbije jer očekuje promenljivo i nestabilno vreme, mestimično s kišom i pljuskovima s grmljavinom.

- Danas promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Lokalno su moguće i vremenske nepogode sa većom količinom padavina, više od 20 mm za kratak vremenski period, kratkotrajnom pojavom grada i olujnim vetrom - navodi se u upozorenju RHMZ-a.

Foto: Tanjug

Očekuje se velika količina padavina

Kako novodi RHMZ, narandžasti meteolaram na snazi jedanas u Beogradu, Šumadiji, Pomoravlju, Istočnoj, Zapadnoj i Jugozapadnoj Srbiji, kao i u Banatu i Sremu. U ostalim krajevima naše zemlje na snazi je žuti meteoalarm.

Šta znači narandžasti meteoalarm?

Narandžasti meteolaram znači da je "vreme opasno".

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Šta znači žuti meteoalarm?

Kako se navodi na sajtu RHMZ, žuri meteolarm znači da vreme može biti opasno (potencijalno).

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - piše u objašnjeju za žuto upozorenje.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Devojčica je jaukala i dozivala mrtvu majku! Vozač "mercedesa" ubice nije ni zvao Hitnu pomoć! (FOTO)
Hronika

Devojčica je jaukala i dozivala mrtvu majku! Vozač "mercedesa" ubice nije ni zvao Hitnu pomoć! (FOTO)

Milorad M. (42), vlasnik stovarišta iz okoline Novog Bečeja, uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a nakon što je sinoć oko 21 sat na putu između naseljenih mesta Novi Bečej i Kumane automobilom marke "mercedes GLE" naleteo na bicikliste, majku Moniku Isakov (36) i maloletnu decu, koji su vozili osvetljenim putem.

26.05.2024

15:18

Sport

Planeta

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!
NEVEROVATNO

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!

Kada govori o tome da su Amerikanci "nezamenljiva nacija, jedina supersila na svetu i glavna demokratija", predsednik SAD Džozef Bajden iz nekog razloga ne spominje američki državni dug i nekontrolisano štampanje novca, ukazala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u nedavnoj objavi na Telegramu, ocenivši da je to "krindž godine".

26.05.2024

20:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set