• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/toppress

24.05.2022

14:11

TEŠKA SUDBINA OSMOGODIŠNJE ANĐE! Ostala bez oca, a onda i bez struje u kući, ali osmeh ne skida sa lica

TopPres

Vesti

TEŠKA SUDBINA OSMOGODIŠNJE ANĐE! Ostala bez oca, a onda i bez struje u kući, ali osmeh ne skida sa lica

Podeli vest

Osmogodišnja Anđa Veličković iz Topole svoje detinjstvo provodi u dosta težim okolnostima nego njeni vršnjaci

Najpre je prošle godine ostala bez jednog roditelja a onda zbog visokog duga za električnu energiju i bez struje. Zbog toga su ona i njena mama bile prinuđene da se presele i napuste ognjište.

- U julu će godinu dana kako je moj suprug preminuo, njegovo hrabro srce nije više moglo da izdrži, jer je godinama radilo sa svega 18 odsto snage. Lečio je se, svaki dinar koji smo imali davali smo za lekove, dobri ljudi su pomagali, lekovi su bili jako skupi. Ali, Bog je tako hteo, uzeo ga je kada je Anđi – našoj ćerkici najviše trebao. Jesenas je krenula u prvi razred ali ne iz kuće u kojoj je odrasla i u kojoj smo je odnegovali, već smo morali da se preselimo kod mojih u Žabare, zato što su nam isekli struju. Dug je bio oko 40.000 dinara, plaćali smo kad smo mogli i koliko smo mogli, nismo imali dovoljno novca za sve, samo par meseci nakon smrti mog supruga ostali smo u mraku - kaže za TopPres Lidija Veličković.

Ova napaćena žena naglašava da zbog bolesti muža i malog deteta nije mogla da se zaposli, sada kada je Anđa pošla u školu, mogućnosti za posao postoje ali još uvek je nezapošljena.

- Živimo od socijalne pomoći koja je nepunih 15.000 dinara mesečno. Šta da vam kažem, teško je…Najteže mi je što sam morala da napustim svoju kuću, jer ne mogu da isplatim dug za struju. Preživljavamo, borimo se, a kako to samo nas dve znamo - kroz suze izgovara samohrana majka.

Foto: TopPres

Anđa Velićković iz Topole pomaže majci u svim poslovima

Anđa pomaže mami u svim poslovima

Anđa pomaže mami u svim poslovima, iako je školarac ne pada joj teško da pomogne u radovima u polju a i u kući. Sudbina je nije poštedela pa na svojim dečijim plećima nosi teško breme života, ali osmeh ipak krasi njeno lice i na taj način daje snagu svojoj majci da istraje u svim preprekama koje život pred nju stavlja.

- Posle smrti supruga, preminula mi je sestra a sada pre mesec dana i majka. Mnogo tuge i bola se sakupilo u meni, ali Anđa mi daje snagu jer kada nju vidim, shvatim da moram napred koliko god teško bilo - zaključuje Lidija.

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Devojčica je jaukala i dozivala mrtvu majku! Vozač "mercedesa" ubice nije ni zvao Hitnu pomoć! (FOTO)
Hronika

Devojčica je jaukala i dozivala mrtvu majku! Vozač "mercedesa" ubice nije ni zvao Hitnu pomoć! (FOTO)

Milorad M. (42), vlasnik stovarišta iz okoline Novog Bečeja, uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a nakon što je sinoć oko 21 sat na putu između naseljenih mesta Novi Bečej i Kumane automobilom marke "mercedes GLE" naleteo na bicikliste, majku Moniku Isakov (36) i maloletnu decu, koji su vozili osvetljenim putem.

26.05.2024

15:18

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set