• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

06.06.2022

09:33

ZEMLJOTRES, PA GRAD VELIČINE JAJETA! Mokra Gora za pola sata dva puta na UDARU PRIRODE! Ovo u životu nisu videli ni najstariji meštani... (FOTO)

printscreen

Vesti

ZEMLJOTRES, PA GRAD VELIČINE JAJETA! Mokra Gora za pola sata dva puta na UDARU PRIRODE! Ovo u životu nisu videli ni najstariji meštani... (FOTO)

Podeli vest

Mokra Gora se juče dva puta našla na udaru prirode u roku od pola sata

Prvi put oko u 18:57 registrovan je zemljotres u regionu Mokra Gora, magnitude 2.5 jedinica po Rihteru. Seizmolški zavod Srbije saopštio je da je teorijski intezitet u epicentru procenjen je na III-IV stepena Merkalijeve skale. Zemljotresi ovakvog inteziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti.

Foto: Informer

Zemljotres pogodio Mokru Goru

Zemljotres su osetili samo oni koji su bili na spratovima kuća.

- Ja sam bila na prvom spratu i dobro je zaljuljalo. Ovi koji su bili u prizemlju ništa nisu osetili – kaže S.S. iz Mokre Gore.  

Samo pola sata kasnije na ovaj predeo se sručio grad, ni manje ni više, nego veličine kokošijeg jajeta. Ko je gledao nije mogao da veruje svojim očima.  

- Ovo je nezapamćeno. Ovoliko grad u životu nisu videli ni najstariji meštani. Bio je veličine ko kokošije jaje, a padao je dobrih 15 do 20 minuta. Ima štete po krovovima, automobilima. Meni lično je grad razbio šoferšajbnu na automobile. Moj stric je sklonio automobil pod neko drvo, ali je i njemu malo ulubljen krov. Na krovovima ima poneka polupana crepljika i oštećena ondulina – kaže Denis Kolaković iz naselja Kolakovići u Mokroj Gori. 

Nevreme praćeno jakim vetrom i gradom zahvatio je i predeo Požege, Ivanjice, Arilja, Priboja. Za razliku od Mokre Gore grad je bio veličine lešnika. 

- Ne znam kolika je šteta. Ovde je grad bio veličine lešnika i na svu sreću nije padao dugo – kaže D.B. iz Arilja. 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set