• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Borba.me

02.07.2024

22:01

(VIDEO) NATO će sada razmisliti da li poslati F-16 protiv Rusa! Moskva u sekundi najbolje avione Kijeva pretvorila u pepeo!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) NATO će sada razmisliti da li poslati F-16 protiv Rusa! Moskva u sekundi najbolje avione Kijeva pretvorila u pepeo!

Podeli vest

Udar Oružanih snaga Rusije na aerodrom Mirgorod, u Poltavskoj oblasti Ukrajine, koji je rezultirao uništenjem pet lovaca Su-27, doveo je do gubitaka koje ukrajinska strana ne može sebi da priušti, piše Forbs.

Prema njegovim procjenama, zbog ovog udara ukrajinska avijacija je pretrpela jedan od najskupljih gubitaka od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini. List smatra da su „to gubici koje Ukrajinci ne mogu sebi da priušte".

Kako navodi ruski ratni reporter Aleksandar Koc na svom telegram kanalu, cena teškog lovca četvrte generacije Su-27 kreće se od 25 do 30 miliona dolara. Odnosno, Kijev je odjednom izgubio vojnu tehniku u vrijednosti do 150 miliona.

-S obzirom na to da smo već nekoliko puta gađali aerodrom u Mirgorodu, neprijatelj je pokazao neverovatnu nepažnju time što nije dislocirao svoje avione i uterao ih u skloništa - naveo je on.

Po njegovim rečima, ovakva nemarnost bi mogla skupo da košta Kijevu u svetlu predstojećih isporuka zapadnih lovaca. Ako Oružane snage Ukrajine i F-16 budu ovako "krile" od ruske vojske, velika je verovatnoća da će biti oduzeti Ukrajincima. Veliki gubici nisu najbolja reklama za komercijalno najuspešniji američki borbeni avion.

 

 

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije u utorak da su ruske oružane snage raketnim napadom Iskander-M uništile pet i oštetile dva Su-27 Oružanih snaga Ukrajine na aerodromu Mirgorod u Poltavskoj oblasti.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Da li je pred nama sezona otkazanih letova? Velike evropske avio-kompanije upozoravaju na probleme
Društvo

Da li je pred nama sezona otkazanih letova? Velike evropske avio-kompanije upozoravaju na probleme

Letnja sezona u avio-industriji je u punom jeku, a prilike u avijaciji ponovo su veoma izazovne. Velike evropske avio-kompanije već su podigle crvenu zastavicu i otvoreno upozoravaju na probleme sa kojima se suočavaju usled loših vremenskih prilika, brojnih infrastrukturnih radova i nedovoljnog broja zaposlenih na aerodromima, ali i nepovoljnog stanja u evropskoj kontroli letenja.

04.07.2024

23:07

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija