• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/info liga ivanjica

10.06.2022

11:01

ZORAN OSTAO DOSLEDAN TRADICIJI! Deda i pradeda ga naučili poslu, a težak fizički rad mu olakšavaju Bisa i Dora! OVO IMA SAMO U SRBIJI (FOTO)

printskrin/jutjub/info liga ivanjica

Vesti

ZORAN OSTAO DOSLEDAN TRADICIJI! Deda i pradeda ga naučili poslu, a težak fizički rad mu olakšavaju Bisa i Dora! OVO IMA SAMO U SRBIJI (FOTO)

Podeli vest

Zoran Nikolić iz Ivanjice jedan je od retkih u ovom delu Srbije koji njivu šparta uz pomoć konja i oralice, kako su to nekada radili naši preci

Dnevno pređe preko sto kilometara, ali mu nije teško, navikao je na družbu sa životinjama, Bisom i Dorom, a ne bi ih menjao ni za najsavremeniji traktor.

Foto: printskrin/jutjub/info liga ivanjica

Zoran Nikolić uprkos teškom radu uvek nasmejan

- Kad ima više posla isplati se, kad nema..eto radiš za sebe, može da se preživi - priča Zoran Nikolić iz Ivanjice koji s konjima radi već 20 godina.

Da bi posao obavljao kvalitetno Zoran na prvom mestu brine o životinjama. Kaže da mu donose prihod, a i žive su duše, mora ih nahraniti, odmoriti, potkovati...

Foto: printskrin/jutjub/info liga ivanjica

Ceo dan ore njivu i nije mu teško

Konj mora da jede žito svaki dan dok traktor kad ne radi stoji. Oranje jednog ara košta oko 250 dinara. Koliko išpartaš to je to - priča Zoran.

Osim što mu je ovo posao od koga živi Zoran kaže da je špartanje dobro i za zdravlje i dodaje da je bolje kada se ručno radi.

Foto: printskrin/jutjub/info liga ivanjica

Njiva je bolja kada se ručno ore

- Na ovaj način se manje utaba njiva. Što je bolje nego kada se koristi mašina. 

Iako je ovo težak fizički posao, Zoran ne žaleći se u šali kaže:

- Ko da si na moru, isto ti je, priča nasmejan Zoran.

Foto: printskrin/jutjub/info liga ivanjica

Dnevno pređe i do 100 km

I tako, dok se drugi utkuju da nabave što savremenije mašine za obradu zemlje, Zoran ostaje veran ovom zanimanju na način kako su to radili njegovi deda i pradeda.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
voja

pre 1 godinu

zamislite kako se covek muci da nesto proizvede i udari jaka kisa ili grad i unisti mu sve,ili sto je jos i gore ,odnese na pijacu da proda svoj proizvod i na tezgu mu dodje gospoda i pitaju da spusti cenu ,dok ta gospoda nezna koliko se on namucio da to proizvede,a ta gospoda ista ode posle u kafic naruci pice i hvali se kako je kupio po nizoj ceni a konobaru koji redovno prima platu ostavi recimo baksis i po 200-300 dinara,to je jako zalosno,zato se netreba cenjkati sa seljakom treba mu se platiti cena koju trazi

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set