• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.06.2022

18:11

STIŽU PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM I GRAD! Oglasio se RHMZ, na udaru su ovi delovi Srbije!

Vesti

STIŽU PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM I GRAD! Oglasio se RHMZ, na udaru su ovi delovi Srbije!

Podeli vest

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda izdata je najava na moguće vremenske nepogode u većem delu Srbije

- U naredna 2 časa u većem delu Srbije nestabilno sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom, koji će lokalno biti intenzivniji u Braničevu, Šumadiji, Topličkom, Rasinskom i Raškom okrugu. Očekuje se i da oblačnost iz Bugarske zahvati područje Stare planine i Pirotskog okruga. U zoni pljuskova, ponegde su mogući kratkotrajan grad i jak vetar - navodi se u najavi RHMZ.

Foto: printscreen rhmz

Kako su dodali, suvo vreme zadržaće se u Vojvodini, Beogradu, Mačvanskom i Kolubarskom okrugu.

Na snazi je i upozorenje na području Srbije na vremenske nepogode sa gradom i obilnom pljsukovima.

Foto: printscreen rhmz

- Danas u centralnim, istočnim i južnim, a sutra u istočnim i južnim predelima Srbije lokalno se očekuju obilniji pljuskovi, grmljavina, kratkotrajna pojava grada i jak vetar - upozorenje je RHMZ.

Podsetimo, jaki pljuskovi koji su juče zahvatili Srbiju izazvali su ozbiljne probleme u pojedinim delovima zemlje.

Bujične poplave napravile su pravu katastrofu u četiri opštine, a u Gornjem Milanovcu uvedena je vanredna situacija.

Foto: RINA

Nevreme nije zaobišlo ni Čačak, Užice i Požegu, gde je zbog enormnih količina padavina, koje su trajale satima, došlo do oštećenja na putnoj infrastrukturi, kao i na stambenim objektima.

Usled obilnih padavina povišen je nivo reke Đetinje koja se izlila u pojedinim delovima.

Reka je ovog jutra potpuno podivljala, izrazito prljava i mutna sa sobom nosi balvane, građevinski materijal i otpad. Za sada nisu ugroženi stambeni objekti, ali smo zbog čitave situacije celu noć na nogama – kažu Užičani koji su se ovog jutra zatekli na obalama nabujale reke.

Poplave nisu zaobišle ni Kosjerić, a u okolini ove opštine reka Skrapež izašla je iz svog korita i poplavila poljoprivredno zemljište.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set