• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.S.

18.07.2022

10:31

MIONICA ČUVA HEROJSKO NASLEĐE SRPSKIH VOJNIKA! Počinju "Mišićevi dani", u čast slavnog vojvode Živojina Mišića (FOTO)

Opština Mionica (arhiva)

Vesti

MIONICA ČUVA HEROJSKO NASLEĐE SRPSKIH VOJNIKA! Počinju "Mišićevi dani", u čast slavnog vojvode Živojina Mišića (FOTO)

Podeli vest

Mišićevi dani, koji se ove godine održavaju 26. put po redu, počinju danas i trajaće do 24. jula. Mioničane i sve posetioce očekuje bogat kulturno-zabavni i sportski program. Najavljeni su koncerti Danice Crnogorčević, Dragane Mirković i OK benda

Program počinje danas polaganjem venaca na spomeniku slavnom vojvodi na Mišićevom trgu u 17.30 časova, nakon čega će poštovaoci vojvode Mišića posetiti njegovu rodnu kuću u Struganiku. Od 19.30 časova u Kulturnom centru Mionica počinje ceremonija svečanog otvaranja kada će biti uručene plakete i priznanja.

Večeras od 21 čas koncert će održati Danica Crnogorčević na Trgu vojvode Živojina Mišića. Za 20. jul je najavljen koncert Dula Lušina sa “No comment“ bendom, sutradan nastupa OK bend, a u subotu, 23. jula koncert će održati Dragana Mirković.

Biće organizovane dve književne večeri na kojima će Milan Bogojević i Mihailo Poček predstaviti svoje knjige, a za dečiji film „Vuk Bobice“, koji je sniman u Mionici zakazana je premijera za 23. jul. Takođe, posetioci će moći da uživaju u monodrami „Lina tvrđa od kamena“ i kabareu „Najveće ljubavi srpskih velikana“.

Foto: Opština Mionica (arhiva)

U sportskom delu održaće se turniri u odbojci i fudbalu. Za kraj manifestacije predviđen je tradicionalna maskembal polaznika predškolske ustanove „Neven“.

Mišićevi dani su jedan od najposećenijih događaja Kolubarskog kraja.

- Mionica je čuvar dostojnog herojskog nasleđa srpskih vojnika. U čast vojvodi Živojinu Mišiću, pored manifestacije, spomenika i trga u centru, podići ćemo i jedan spomenik kulture – Kuću Kolubrske bitke, koju gradimo. Pozivam sve da posete Mionicu i uživaju u bogatom programu koji smo pripremili - rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Vojvoda Živojin Mišić jedan je od najslavnijih vojskovođa u našoj istoriji. Rođen je u selu Struganik, gde se i danas nalazi njegova kuća kao kulturno dobro od velikog značaja.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set