• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: GZS

20.07.2022

17:46

KRENUO JE PRVI KARAVAN SABORA VIOLINISTA SRBIJE! Obilaziće grad po grad, a evo do kada će njihova turneja trajati

GZS

Vesti

KRENUO JE PRVI KARAVAN SABORA VIOLINISTA SRBIJE! Obilaziće grad po grad, a evo do kada će njihova turneja trajati

Podeli vest

Sinoć je sa Trga u Gornjem Milanovcu krenula jedinstvena promocija Sabora violinista koja će narednih dana, sve do 19. avgusta, obilaziti grad po grad u Srbiji. Na Trgu kneza Mihaila oko 20.00 časova pojavio se veliki kamper, prepun muzičara koji su krenuli da sviraju čim su zakoračili na pločnik. Radi se o orkestru Panorama koji će prvi dan Sabora u Pranjanima imati nastup na velikoj pozornici lokalnog stadiona i koji će narednih dana krstariti Srbijom pronoseći slavu violine

Predsednik opštine i Saborskog odbora Dejan Kovačević pozdravio je sve prisutne koji su došli na prvi karavan Sabora violinista Srbije.

- Krenuli smo iz Gornjeg Milanovca, a narednih dana, sve do samog Sabora promovisaćemo našu lepu violinu širom Srbije. Ove godine pripremamo veliki spektakl i očekuju vas mnoga iznenađenja. Pre svega najbolji violinisti Srbije ukrstiće svoja gudala u Pranjanima, a pre njih mladi. Jedna od najvećih zvezda na našoj muzičkoj sceni Zorica Brunclik sa Kemišom će nam dati jedno veliko muzičko veče - kazao Kovačević.

Foto: GZS

Šef Panorama orkestra Željko Arsić

Prijatelj Sabora, pored orkestra Panorama je i Valjevska pivara, koja će u Pranjanima predstaviti tri svoja brenda, Valjevsko, Beogradsko i Jagodinsko pivo a radi se o jedinoj srpskoj pivari koja proizvodi pivo na tradicionalan nači i po recepturi staroj 163 godine.

- Kažu da se dobro i kvalitetno lako prepozna, mi smo to prepoznali a spaja nas tradicija. Mi već 163 godine na tradicionalan način, po staroj recepturi pravimo pivo i nešto što treba negovati je upravo tradicija. Mi čuvamo recepturu kvasca koja je stara 40 godina a koristimo i izvorsku vodu na samo devet kilometara od Valjeva, sa Pakaljskog vrela. Ono što nas kao pivaru krasi i što želimo da uradimo u narednom periodu a to je da podržimo sve ono što se bazira na domaćem, sve ono što je kvalitetno i ono što ima tradiciju - kazale je direktorka marketing službe „Valjevske pivare” Nataša Petrović, obraćajući se medijima.

Foto: GZS

Orkestar Panorama jedna je od trenutno najpoznatijih i najpopularnijih bendova u Srbiji. Željko Arsić je direktor ove, kako je nazivaju, vesele fabrike koja je jedinstvena po svom nastupu, ali i po vrsnim muzičarima zaposlenim u njoj. Zanimljivo je da oni jedini u Srbiji mogu svirati bez problema u pokretu, bilo da su na magistrali ili auto-putu. Naime, sastavni deo njihove opreme je veliki kamper u kojem je instalirana sva potrebna oprema pa čak i agregati koji ih snabdevaju električnom energijom. Tako da bez problema počinju da proizvode muziku bilo gde da se zaustave a nije im problem da to čine čak i u pokretu.

- Pokušaćemod a obiđemo što više gradova. Vesela fabrika daće sve od sebe da promoviše ovaj veliki festival, domaćinski. Nama je velika čast da budemo deo svega a nadamo se i lepom provodu i dobrom koncertu orkestra Panorama u Pranjanima. Mi se uvek dobro pripremimo i spremimo puno iznenađenja a pre svega kvalitetan program pod nazivom Oj, Srbijo - kazao je Arsić, vlasnik vesele fabrike i šef čudesnog orkestra iz Velike Plane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set