• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.S.

24.08.2022

13:57

U SELU KLENAK DESILO SE PRAVO ČUDO! Vitomirovići u bašti zatekli DŽINOVSKI PARADAJZ, kad vidite kako izgleda ostaćete iznenađeni (FOTO)

Vesti

U SELU KLENAK DESILO SE PRAVO ČUDO! Vitomirovići u bašti zatekli DŽINOVSKI PARADAJZ, kad vidite kako izgleda ostaćete iznenađeni (FOTO)

Podeli vest

U selu Klenak kod Šapca porodica Vitomirović ostala je iznenađena kada su u svojoj bašti zatekli džinovski paradajz težak dva kilograma

Porodica Vitomirović i pored suše uspela je da na organski način uzgoji paradajz sorte volovsko srce, a kada su ušli u baštu iznenadili su se veličinom povrća.

- Ja sam uspeo na organski, prirodni način iz semena koje se koristi iz godine u godinu, još od moje pokojne bake da uzgojim paradajz težine 2 kg uz obilno zalivanje. Paradajz je vrste volovsko srce - kaže ponosni Slavko Vitomirović za Informer.rs.

Foto: Privatna arhiva

Slavko ističe da je ovo za njega veliki ponos jer povrće nije tretirano prihranama i hemijskim sredstavima.

Inače, ova sorta srcolikog oblika i specifičnog ukusa može dostići težinu od jednog kilograma, a prosečna težina ploda paradajza je oko 250 grama.

Ivanovići imaju svog rekordera

U selu Vračević nadomak Lajkovca na imanju Ivanović povrće je uspešno prebrodilo sušan period, pa su tako i oni u svom plasteniku zatekli volvovsko srce od skoro dva kilograma.

Domaćin Dragan ističe da na prvi pogled nisu verovali da će ovaj plod na vagi dostići neverovatnih 1.700 grama jer je delovao samo malo krupniji od ostalih. Ipak, kazaljka na vagi koja je stigla skoro do dva kilograma ostavila je Ivanoviće u čudu.

Dragan kaže da je ovo rekorder u težini iz njegovog plastenika. Kako izgleda džinovski paradajz porodice Ivanović pogledajte OVDE.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

to volovsko srce se nije gajilo u vreme tvoje bake .. ne u Sremu ..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set