• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Jović

02.09.2022

19:51

GRADIMIRKA UBRALA 1, 2 TONA KUPINA I OSVOJILA LETOVANJE NA MORU! Vlasnik plantaže održao obećanje, nagradio najbolje berače (FOTO)

V.J.

Vesti

GRADIMIRKA UBRALA 1, 2 TONA KUPINA I OSVOJILA LETOVANJE NA MORU! Vlasnik plantaže održao obećanje, nagradio najbolje berače (FOTO)

Podeli vest

Vlasnik plantaže kupina u Miloševu kod Negotina pronašao je efektan način da pored dobre dnevnice dodatno motiviše berače. Kako je Infiormner već pisao najbolji od njih na kraju berbe dobija nagradno putovanje ne more i to se stvarno desilo

Na plantaži kupina vlasnika Gorana Stančića u Miloševu kod Negotina, berba je trajala od 7.jula do 25. avgusta, a vlasnik je našao dobar način da motiviše berače, tako što je pored dobre zarade ponudio i nagradu, desetodnevno putovanje do jedne od morskih destinacija.

Foto: V.J.

DOBILA LETOVANJE: Gradimirka sa poslodavcima Ivanom i Goranom Stančić

Ove godine za najboljeg berača proglašena je Gradimirka Adamović iz Negotina koja je ubrla preko jedne tone kupina za mesec i po dana i zasluženo dobila nagradno putovanje u Tursku na more.

Gradimirki ovaj posao nije stran pa je uspela za 50 dana da ubere 1,2 tone kupina, što je u proseku 24 kg na dan. Ona kaže da je na berbu kupina i grožđa navikla, jer je to radila godinama. Budući da su njeni roditelji imali plantažu, zna kako se bere, pa je verovato zbog toga postigla najbolji učinak i izborila zasluženo ,,brčkanje,, na moru u Turskoj.

Foto: V.J.

 

- Dogovorila sam se sa gazdama da na more krenem 16. septembra. Pošto sam dobila mogućnost da izabrem destinaciju između Grčke i Turske, opredelila sam se da odputujem u Kušadasi u Turskoj. Rešila sam da odem bez dece , sama , da se odmorim, malo uživam i pripremim za nove radne pobede, kaže ova vredna žena, ističući kako jedva čeka da krene na put.

Foto: V.J.

 

Gradimirka kaže da su Goran i Ivana Stančić poslodavci za primer, baš onakvi kakve bi gazde trebalo da budu.

- Trudili su se zaista da nam sve bude dostupno kako bi nam olakšali rad tokom berbe pod teškim uslovima. S obzirom na visoke temperature trudili su se da nam ništa ne zafali. Uvek smo imali hladne napitke, pauze za odmor i na tome im veliko hvala, napominje ponosna pobednica Gradimirka i kaže da će se i naredne godine prijaviti za berbu na Goranovoj plantaži u Miloševu kod Negotina i boriti se za zaradu, ali i vrednu nagradu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set