• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.09.2022

20:51

POZDRAVIMO SE SA LETOM! Posle nekoliko toplih dana sledi novo pogoršanje i pad temperature, EVO KAD

printscreen

Vesti

POZDRAVIMO SE SA LETOM! Posle nekoliko toplih dana sledi novo pogoršanje i pad temperature, EVO KAD

Podeli vest

Kako je u svojoj najnovijoj vremenskoj prognozi za narednu nedelju objavio Marko Čubrilo, meteorolog koji uvek tačno predviđa vreme, čeka nas novo pogoršanje vremensih prilika

Kako navodi Čubrilo, visinski ciklon koji je harao ovim područjem je isto napustio, ali se sa zapada približava manja količina vlažnog vazduha.

U toku većeg dela sledeće nedelje, vreme će biti toplo uz ređe nestabilnosti, dok se nakon 9. septembra očekuju jače pogoršanje, kiša i zahlađenje.

- Kasno posle podne i uveče na zapadu reigiona naoblačenje, ponegde uz kišu i pljuskove. To naoblačenje će se u toku noći ka nedelji i u nedelju tokom dana polako premeštati na istok uslovljavajući ponegde prolaznu kišu ili pljuskove, pretežno nad središnjim predelima. Vetar danas slab, a sutra slab do umeren, severozapadni. Dnevni maksimum u oba dana uglavnom od +18 do +25 stepeni Celzijusa - stoji u prognozi za narednu nedelju.

Od nedelje će ka nama ojačati polje anticiklona preko kojeg će početi strujanje toplog vazduha sa juga, dok će u isto vreme zapadne oblasti Evrope zahvatiti jaka ciklonska aktivnost. U isto vreme sa Atlantika će se ka zapadnim obalama Evrope premeštati dva transformisana uragana, upozorava meteorolog.

Foto: Informer

 

Na jugu se očekuju temperature do 32 stepena, a najtopiji dan bi trebao da bude sledeći petak, mada se tog dana na zapadu i jugozapadu regiona očekue jača destabilizacija atmosfere.

- Za naredni vikend se očekuje jače popgoršanje, kiša, grmljavinski pljuskovi i osetnije osveženje. Trenutno stoji signal za moguće obilnije padavine, posebno na lokalnom nivou, ali više o tome u koliko bude potrebe kada se promena približi - navodi Čubrilo, i precizira:

- Sumirano, posle pravog jesenjeg pogoršanja pred nama je nedelja kasno-letnjih karakteristika, dok se od 09.09. očekuje novo, jače, pogoršanje. Pravo leto sa vrelom danima je definitvno iza nas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set