• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

08.09.2022

22:29

ZARIĆIMA SE VRATIO OSMEH NA LICE! Stigla pomoć od Grada Kikinde, a za STRUJU I VODU TEK SLEDI!

V.N.

Vesti

ZARIĆIMA SE VRATIO OSMEH NA LICE! Stigla pomoć od Grada Kikinde, a za STRUJU I VODU TEK SLEDI!

Podeli vest

Zarićima stigla pomoć od fondacije „Humana srca“ i Grada Kikinde, a pomoć za struju i vodu tek sledi

Šestočlana porodica Zarić iz Kikinde dobila je danas pakete pomoći od beogradske fondacije „Humana srca“, a za kuću koju su kupili bez struje i vode finansijska podrška tek treba da stigne, najavljeno je nakon potpisivanja sporazuma o saradnji ove humanitarne organizacije sa lokalnom samoupravom u Gradskoj kući.

Foto: V.N.

 

Školski pribor, odeća, obuća, tableti, novac i sredstva za pokućstvo i higijenu, stigli su danas na adresu porodice Zarić u Partizanskoj ulici. Kuću su kupili, ali još uvek u njoj ne borave, sve dok se ne osposobe struja i voda. Do tada će nastaviti da žive kao podstanari u Mikronaselju.

- Kuću smo kupili pre godinu i po dana, tri sina i jednu ćerku, dobili smo dosta toga i mnogo nam znači, naročito u današnje vreme. Zahvalni smo fondaciji i lokalnoj samoupravi. Ogrev i drugu pomoć smo dobijali i ranije od Grada, a od Fondacije pre par meseci televizor i potrepštine za život.

Foto: V.N.

 

Struju još nemamo, potrebno je oko 120 hiljada dinara da se uvede. Nadam se i da će kolege iz Elektrodistribucije malo pomoći da dobijemo električnu energiju-kaže glava porodice Srđan Zarić, koji radi kao službenik obezbeđenja u Elektrovojvodini.

Osmeh na licima najmlađeg deteta, šestogodišnjeg Vuka, ali i Nikole (11), Nemanje (13) i ćerke Jelene (17) kada su ugledali poklone, samo je početak rada fondacije „Humana srca“ koja će nastaviti da usrećuje decu i mlade u Kikindi.

- Kada smo videli u kakvom je stanju kuća, doneli smo odluku da budemo uz Zariće i nađemo im se na usluzi i u narednom periodu, kako bi je adaptirali i osposobili za život u njoj. Pomoći ćemo oko uvođenja struje i obnove kuće, jer je u lošem stanju. Pored kompletnog školskog pribora, tableta, jakni, patika i obuće za zimu, najstarija Jelena dobila je jednu svotu novca, da sama odluči kako će da ga utroši-rekla je Danijela Vasilijević, osnivač i upravljač fondacije „Humana srca“, koja je osnovana aprila ove godine.

Foto: V.N.

 

Gradonačelnik Nikola Lukač, koji je sa svojim timom, predložio da pomoć krene od pomenute porodice, najavio je da će Grad pokušati da nađe rešenje za uvođenje struje i vode u njihovoj kući.

-Iz fondova za socijalno ugrožene građane potrudićemo se da Zarićima pomognemo i sufinansiramo osnovne uslove za život, kako bi mogli nesmetano da žive u kući koju su sami kupili. Uključićemo i Centar za socijalni rad, kako bi ova porodica živela u uslovima dostojnim 21. veku. Nadam se da ćemo još neke socijalno ugoržene porodice uspeti da zbrinemo u ovoj godini, pružićemo podršku onoliko koliko je to u našoj moći u nadolazećoj zimi-naglasio je Lukač.

Fondacija „Humana srca“ od ove godine uključiće se i u akciju lokalne samouprave „Novogodišnja kutija želja“.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set