• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

10.09.2022

22:39

ČARAPANI ĆE U ZVEZDE DA GLEDAJU! U Kruševcu otvorena Astronomska opservatorija

R.B.

Vesti

ČARAPANI ĆE U ZVEZDE DA GLEDAJU! U Kruševcu otvorena Astronomska opservatorija

Podeli vest

Kruševljani od danas imaju priliku da klasično posmatraju Mesec i sve teleskopom vidljive planete i zvezde i da ih fotografišu

Kruševljani od danas imaju priliku da klasično posmatraju Mesec i sve teleskopom vidljive planete i zvezde i da ih fotografišu

U Zabavnom parku Šarengrad danas je otvorena Astronomska opservatorija, peta javna opservatorija u Srbiji. Ova lokacija je, kako je utvrdjeno, povoljna za organizaciju posmatranja planeta, pojedinih galaksija i odličan je ambijent gde se opservatorija uklapa.

Šarengradska opservatorija je drvena kućica sa pokretnim krovom pod koji su članovi ,,Eureke,, stavili  opremu koju su godinama skupljali i koristili za aktivnosti na polju promocije astronomije, istakao je nakon svečanog presecanja vrpce predsednik Astronomskog udruženja ,,Eureka,, Kruševac , Miloš Stanković.

Foto: R.B.

 

U kruševačkoj opservatoriji moći će da uživaju sve generacije i da  posmatraju objekte vidljive u datom trenutku, a ,, Šarengrad,, će imati još jedan veoma značajan, pre svega edukativan sadržaj, istakla je ovom prilikom direktorka Turističke organizacije Grada Kruševca, Suzana Milosavljević.

Posetioce Šrengrada od danas očekuju  javna posmatranja određenih fenomena –ž poput pomračenja Meseca i Sunca, zatim klasično posmatranje Meseca, vidljivih planeta, zvezda i  fotografisanje istih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set