• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.09.2022

07:33

PAO PRVI SNEG! Ovaj deo Srbije se zabeleo protekle noći (VIDEO)

Pixabay

Vesti

PAO PRVI SNEG! Ovaj deo Srbije se zabeleo protekle noći (VIDEO)

Podeli vest

U Srbiji je u toku noći pao prvi sneg

Meteorolozi su najavili da bi za ovaj vikend mogle da padnu prve pahulje u Srbiji, a to se i dogodilo. 

- U nedelju kišni oblaci prelaze preko Srbije i odlaze na istok uz delimično razvedravanje, najpre u toku jutra na severu i zapadu Srbije. Na vrhu Kopaonika i visokim planinama iznad 1.500 nadmorske visine može osvanuti sneg - najavili su meteorolozi.

Ono što su meteorolozi najavili za danas to se i ostvarilo, u Srbiji je pao prvi sneg. Na društvenim mrežama se pojavio snimak prvih pahulja sa Kopaonika.

- Kao i svake godine prvi sezonski sneg obraduje sve iskrene ljubitelje Kopaonika i skijanja uopšte. Međutim to je ipak samo prvi sneg, uvertira svega onoga što kasnijim odmicanjem kalendara i početkom same ski sezone sledi. Datum prve pojave snega i prvog snežnog pokrivača mogu se razlikovati. Statistički gledano merljivim snegom se smatra svaki sneg čija visina prelazi bar 1 cm.

Samo padanje snega teoretski se može javiti već krajem prve dekade septembra, jer već tada u slučaju izraženog hladnog fronta sa okeana, praćenog padavinama, pri kraju padavina može doći do prelaza kiše u susnežicu i sneg, te eventualnog i formiranje snežnog pokrivača - stoji u objavama na društvenim mrežama.

Na kopaoniku će danas maksimalna dnevna temperatura biti sedam stepeni, a sutra osam.

Foto: printscreen rhmz

Vreme narednih dana

U ponedeljak sveže uz par stepeni veću temperaturu nego u nedelju. U toku dana promenljiva oblačnost dolazi sa severa i usloviće povremenu kišu u severnim, a krajem dana i u centralnim predelima ponegde. Vetar slab do umeren severni i severozapadni.

Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 5°C do 12°C, a maksimalna od 16°C na severu do 22°C na jugu Srbije. Uveče se kišna zona premešta preko zapadnih i centralnih krajeva ka jugu. Temperatura u 22h od 9°C do 12°C.

Od utorka do subote hladnije od proseka za septembar i promenljivo oblačno vreme sa ređom pojavom kratkotrajne kiše, ali i sa sunčanim intervalima i dnevnom temperaturom od 15°C do 20°C.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set