• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rts

07.10.2022

09:04

MARKOVIĆI OSTALI NA SELU I IZRODILI ČETVORO DECE! Zbog ovoga su odlučili da pobegnu od gradskog života

Printscreen

Vesti

MARKOVIĆI OSTALI NA SELU I IZRODILI ČETVORO DECE! Zbog ovoga su odlučili da pobegnu od gradskog života

Podeli vest

Godinama unazad, mladi u Srbiji, u potrazi za boljim životom u velikim gradovima, napuštaju manje sredine, pogotovo sela. Samo u prošloj godini oko 135.000 osoba, prosečne starosti 35 godina, promenilo je prebivalište. Međutim, ima i suprotnih primera, kao što je porodica Marković, koja je svoj život sa četvoro dece, rođenih za samo godinu dana, vezala za selo u okolini Aranđelovca

Domaćinstva jedno preko puta drugog, ali dva različita sela - Ranilović i Misača. Deli ih samo put. Iako se znaju od detinjstva, Marko i Bojana su taj put prešli i zavoleli se tek pre tri godine, kada se on vratio iz Beograda, gde se školovao i radio.

Foto: Printskrin/ RTS

- Mirniji život je na selu. Priroda, čist vazduh. Jednostavno jedna zdrava sredina za jednu porodicu - kaže Marko Marković.

Oboje su zaposleni. Marko je konobar, a Bojana medicinska sestra, na bolovanju. Razlog - Hana, Ksenija, Luka i Filip. Devojčice su rođene prošlog septembra, a dečaci su došli na svet pre samo dvadesetak dana.

- Svako traži pažnju od dece posebno i onda dok se svakom po malo posvetimo, bude malo i naporno, ali lepo - navela je Bojana Marković.

Foto: Printskrin/ RTS

U čuvanju dece pomažu joj i majka i svekrva.

- Super se snalazim. Organizacija samo i ništa više. Njih dvoje, zet i ćerka su sa malom decom, a ja sam sa ovim starijima -rekla je Snežana Adamović, Bojanina majka.

Markova majka, Dragica Marković, istakla je kako je najbogatija žena u Srbiji, pošto je u 63. godini dočekala četvoro unučadi.

Foto: Printskrin/ RTS

Iako su deca trenutno glavna preokupacija, poslovi na selu ne trpe.

- Koliko možemo. Borimo se. Kad treba da se ore, kad treba oko poljoprivrede da se bere, da se žanje - rekao je Dragan Marković, Markov otac.

Na dva imanja imaju stado od šezdesetak ovaca i 50 ari voćnjaka.

Foto: Printskrin/ RTS

- Imamo voćnjak viljamovke. Planiramo neko proširenje tih voćnih zasada - istakao je Marko.

I to je jedan od pokazatelja da Markovići ne razmišljaju da napuste selo. Da li je takav slučaj i sa ostalim ljudima koji žive u ruralnim sedinama pokazaće rezultati oktobarskog popisa stanovništva.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set