• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

18.10.2022

14:40

GODINE MUKE I PONOSA! Kruševačka Opšta bolnica obeležava vek postojanja i USPEŠNOG RADA

Vesti

GODINE MUKE I PONOSA! Kruševačka Opšta bolnica obeležava vek postojanja i USPEŠNOG RADA

Podeli vest

Povodom 100 godina Bolnice u petak 21. oktobra u Kruševačkom pozorištu biće upriličena svečana akademija

Osnovana je kao okružna bolnica 1922. godine , a već u prvoj godini imala je 25 operacija. Tada je imala samo jednu zgradu sa 25 bolesničkih postelja, jednogupravnika bolnice, jednog hirurga, jednog sekundarnog doktora, pet bolničara, jednog honorarnog sveštenika, pisara, nekoliko pomočnih radnika.

Danas kroz vek razvijanja, u Opštoj bolnici Kruševac radi 1.238 radnika, bolnica raspolaže sa 595 postelja na oko 30 hiljada kvadratnih metara, ističe direktorka Opšte bolnice Kruševac dr Vesna Stević Gajić.

Poslednjih godina mnogo se ulagalo, ne samo u opremu, već i u edukaciju kadrova. U ovom trenutku na edukaciji je 50 specijalizanata, odnosno doktora medicine, a raspisuje se i konkurs za još 22 specijalizacije u ovoj godini, jer toliko mladih lekara Bolnica ima u ovom trenutku.

Prema rečima predsednika Upravnog odbora Bobana Gašića, danas Opšta bolnica Kruševac teži multidisciplinarnom pristupu pacijentima, prateći kodekse savremene medicinske prakse i trendove inovacija u medicini, poštujući etička načela. To je misija u kojoj savkodnevno istrajavaju i rade 24 službe i odeljenja.

Foto: R.B.

 

Nabavka savremene medicinske opreme omogućila je da gradjani imaju bržu i kvalitetniju dijagnostiku, naročito u poslednjih nekoliko godina. Angio sala, montirana i postavljena pre tri godine omogućila je da koronografiju i ugradnju stentova kod kardio vaskluranih pacijenata moguće uraditi u Kruševcu. Najviše je investirano u Radiološkoj službi. Velika zasluga što je to tako, kažu, pripada rukovodstvu države, ostalih relevantnih isntitucija, nadležnima u bolnici i organima uprave ove ustanove.

Od svega je, pema Gašićevim rečima, najvažnija posvećenost i borba za ljudske živote i zdravlje pacijenata, a kompletno sređena Radiološka služba sa dva nova skenera, najsavremenijom magnetnom rezonancom, novim ultarzvučnim aparatima, zatim  kabinetima i operacionim salama,  daje mogućnost lečenja kao u velikim kliničkim centrima. To je misija onih koji rukovode ovom zdravstvenom ustanovom, a u perspektivi je planirana kompletna rekostrukcija bolnice po najvišim svetskim standardima.

Svečana akademija povodom 100 godina postojanja bolnice u Kruševcu  biće održana 21. oktobra u Kruševačkom pozorišu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set