• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.S.

16.11.2022

12:00

ZA VIKEND NAGLA PROMENA VREMENA! Pred nama hladni dani, meteorolog Ristić otkrio kada se očekuje SNEG u nižim predelima

printscreen

Vesti

ZA VIKEND NAGLA PROMENA VREMENA! Pred nama hladni dani, meteorolog Ristić otkrio kada se očekuje SNEG u nižim predelima

Podeli vest

Meteorolog Ivan Ristić dao je za Informer.rs najnoviju vremensku prognozu do kraja novembra. Prema prognozi meteorologa Ristića očekuje nas jače zahlađenje praćeno snegom i u nižim predelima

Druga polovina novembra doneće veliku promenu vremena u celoj Evropi ističe Ristić i dodaje da će hladan artički vazduh zahvatiti severni i deo istočne Evrope do Karpata. U tim krajevima temperature će biti ispod nule i očekuju se ledeni dani kada najviša dnevna temperatura ne prelazi 0°C. Istovremeno, serija talasa vlažnog atlanskog vazduha kretaće se preko zapadne i južne Evrope ka Balkanskom poluostrvu.

- Naša zemlja će biti pod uticajem talasa vlažnog vazduha sa Atlantika, ali i priliva hladnog vazduha sa severa i severoistoka - kaže meteorolog i dodaje da su pred nama hladni dani praćeni snegom koji se 19. i 20. novembra može očekivati i u nižim predelima.

Detaljna vremenska prognozu meteorologa Ristića:

U sredu, 16. novembra, pretežno oblačno, tokom dana u celoj zemlji se očekuje kiša. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 12-16°C.

Foto: Informer.rs/Ivan Ristić/ weather2.rs

U četvrtak, 17. novembra, veći deo dana oblačno i svežije, kiša će u prepodnevnim časovima prestati a popodne i krajem dana doći će do delimičnog razvedravanja. Vetar slab i umeren, severozapadni. Maksimalna temperatura u manjem padu i kretaće se od 9-13°C.

U petak, 18. novembra, uslediće jače naoblačenje sa kišom u većem delu zemllje. Sa ovim naoblačenjem poćeće i priliv hladnijeg vazduha sa severa i severoistoka, koji će u dane vikenda 19 i 20. novembra usloviti pad temperature i sneg, prvo na planinama, a u noći između subote i nedelje i nedelju pre podne i u brdovitim predelima iznad 300-400 m nadmorske visine. Ponegde se sneg očekuje i u nižim predelima. U nedelju minimalna temperatura od 1-4°C a maksimalna temperatura od 3-7°C.

U ponedeljak, 21. novembra, hladno tokom dana prestanak padavina i delimično razvedravanje. Vetar slab i umeren severozapadni. Najniža jutarnja temperatura od  0-3°C, a najviša od 4-8°C.

Od utorka, 22. novembra, sa pojačanim jugoistočnim vetrom, poznatijim kao Košava, počinje priliv nešto toplijeg vazduha sa jugozapada koji će usloviti manji porast dnevnih temperatura.

Do petka, 25. novembra, smena sunca i oblaka, povremeno ima uslova za kišu, na višim planinama sneg. Najviša dnevna temperatura kretaće se u ovom periodu od 8-13°C. Zatim od subote, 26. novembra, oblačno i sve hladnije, povremeno sa padavinama, usled postepenog pada temperature snega može biti i u nižim predelima - prognozira Ristić.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set