• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kossev/Mediji

20.11.2022

19:47

POPLAVE ŠIROM KOSOVA I METOHIJE, NA SEVERU VODA STIGLA I DO KUĆA! Izlivanje reke izazvalo potope, bujica meštanima odnela ogrev za zimu

Tanjug

Vesti

POPLAVE ŠIROM KOSOVA I METOHIJE, NA SEVERU VODA STIGLA I DO KUĆA! Izlivanje reke izazvalo potope, bujica meštanima odnela ogrev za zimu

Podeli vest

Obilna kiša koja pada od juče izazvala je poplave širom teritorije KiM. Na severu je u pojedinim delovima došlo do izlivanje reke te je voda poplavila pomoćne objekte, a približava se kućama. Prema navodima prištinskih medija, slična situacija je i u pojedinim opštinama južno od Ibra

Kiša od juče bez prestanka pada na severu Kosova i Metohije. U opštini Zvečan, u mestu Joševik došlo je do izlivanja reke Jošanica koja je poplavila pomoćne objekte, a da nadošle bujice ne bi odnele ogrev koji su spremili za zimu, meštani ga prebacuju sa druge strane puta.

Slična situacija je i u Banjskoj

Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević, zajedno sa opštinskim službenicima izašao je na teren, nakon čega je rekao da je situacija trenutno pod kontrolom.

- Imamo veliko izlivanje planinskih bujičnih vodotokova. Situacija je trenutno pod kontrolom, na terenu sam - kazao je Todosijević.

Ibar se na severu još uvek nije izlio duž magistralnog puta Mitrovica-Raška, ali voda dostiže maksimalni nivo korita reke i nosi velike količine granja i smeće.

Pojedini delovi magistralnog puta su, međutim, preplavljeni vodom, bujice nose pesak na put, a primetni su i odroni.

Obilne kiše izazvale poplave u delovima Ugljara, te da je voda sa magistralnog puta probila i poplavila dvorišta.

Situacija je posebno teška u domaćinstvima koja se nalaze neposredno ispod magistralnog puta.

Dežurne službe na terenu i da pokušavaju da saniraju štetu nastalu od poplave.

Prištinski mediji takođe izveštavaju o poplavama širom Kosova i Metohije

Usled obilnih padavina srušen manji most u Južnoj Mitrovici. Usled obilnih padavina došlo do poplava u Vučitrnu.

Jak vetar i neprekidna kiša pričinili značajnu materijalnu štetu, uglavnom na krovovima zgrada u Mališevu, kao i da su angažovane ekipe koje od sinoć prate situaciju na terenu.

Kosovska policija upozorila je vozače da je u saobraćaju neophodna dodatna pažnja.

U međuvremenu se oglasio kosovski ministar odbrane, Armend Mehaj, navodeći da institucije prate situaciju na terenu, ali i da je KBS potpuno spreman da pruži podršku i pomogne građanima.

Prethodno je i predsednik Srbije izdao naređenje da se pripadnici Vojske Srbije angažuju u pomoći građanima Novog Pazara i Tutina u borbi protiv vodene stihije.

- Pripadnicima Vojske pridružiće se, po naredbi predsednika, i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - saopšteno je iz srpskog predsedništva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! Osim toga, saopšteno je da će selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi u subotu nakon utakmice Juventus - Milan održati sastanak sa fudbalerima ta dva tima Dušanom Vlahovićem, Filipom Kostićem, Lukom Jovićem i Jan Karlom Simićem!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set